Нашата дейност

Защо е важно да застраховаш кредита си?

Публикувано на 24 март 2015 от Катя Делипавлова

Защо е важно да застраховаш кредита си?

Една от грешките, които често потребителите правят, когато кандидатстват за кредит – било то паричен или за покупка на стока, е че отказват предложената им застраховка.

Застраховката често се възприема като разход, който е излишен и натоварва месечното плащане по кредита, без да носи каквато и да била полза. За да развенчаем този мит, ще ти разкажем какви са видовете застрахователни програми, които БНП Париба Лични Финанси предлага към кредитите си, и защо е важно да ги сключиш.

Защита на плащанията

Изборът на потребителски кредит е отговорно решение, което обвързва получателя с ангажимент да погасява в срок месечните си вноски за целия период на изплащане. Затова е важно, когато избираш параметрите на кредита да обмислиш избора си и последствията от него в дългосрочен план. Това означава да помислиш и за рисковете, които могат да възникнат и да доведат до непредвидени финансови затруднения. Такива ситуации могат да бъдат безработица или дълъг болничен. В такива моменти редовното внасяне на вноските ти може да бъде затруднено и да изпаднеш в задлъжнялост. Ето защо препоръчваме на нашите клиенти да сключат застраховка „Защита на плащанията“ към избрания от тях кредит. С нея ще си осигуриш безпроблемно изплащане на вноските по стоковия или паричния кредит в период на финансово затруднение.

Комбинирана защита

Когато имаш семейство, отговорността ти е винаги е по-голяма. И за да си осигуриш спокойствие по време на изплащането на паричния си кредит, можеш да застраховаш както плащанията си по него, така и втори член от семейството си. За тази цел компанията предлага застраховка „Комбинирана защита“, с която получаваш сигурност при най-честите неблагоприятни събития, свързани с живота и здравето на човек.

Пълна защита

Когато си купиш нов телевизор, пералня или друга вещ с кредит на изплащане, кредитните консултанти в магазина ще ти предложат и застраховка към него. Преди да отхвърлиш предложението, разпитай какви са покритията и каква ще е ползата ти да плащаш няколко лева допълнително към вноската на месец. Не забравяй, че ще вземеш новата си придобивка вкъщи и ще започнеш да я ползваш от момента, в който я монтираш, но изплащането на месечните вноски ще продължи за целия срок на кредита. Това е период, в който могат да възникнат както непредвидени финансови затруднения, така и неблагоприятни събития, свързани със самата стока.

За да си осигуриш спокойствие по време на изплащането на стоката, можеш да сключиш застраховка Закрила на плащанията Плюс. В случай на възникнало застрахователно събитие, можеш да получиш пълно или частично погасяване на кредита. А при случайно пълно повреждане на стоката, можеш да получиш цената на закупената стока.

Съветваме те да инвестираш в спокойствието си и винаги, когато обмисляш да се възползваш от кредит или да закупиш стока на изплащане, да се възползваш от застраховката. Запознай се с различните видове застраховки и техните характеристики, за да направиш най-добрия избор за теб и семейството ти.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации