Нашата дейност

Защо е важно да застраховаш кредита си?

Публикувано на 24 март 2015 от Катя Делипавлова

Защо е важно да застраховаш кредита си?

Една от грешките, които често потребителите правят, когато кандидатстват за кредит – било то паричен или за покупка на стока, е че отказват предложената им застраховка.

Застраховката често се възприема като разход, който е излишен и натоварва месечното плащане по кредита, без да носи каквато и да била полза. За да развенчаем този мит, ще ти разкажем какви са видовете застрахователни програми, които БНП Париба Лични Финанси предлага към кредитите си, и защо е важно да ги сключиш.

Защита на плащанията

Изборът на потребителски кредит е отговорно решение, което обвързва получателя с ангажимент да погасява в срок месечните си вноски за целия период на изплащане. Затова е важно, когато избираш параметрите на кредита да обмислиш избора си и последствията от него в дългосрочен план. Това означава да помислиш и за рисковете, които могат да възникнат и да доведат до непредвидени финансови затруднения. Такива ситуации могат да бъдат безработица или дълъг болничен. В такива моменти редовното внасяне на вноските ти може да бъде затруднено и да изпаднеш в задлъжнялост. Ето защо препоръчваме на нашите клиенти да сключат застраховка „Защита на плащанията“ към избрания от тях кредит. С нея ще си осигуриш безпроблемно изплащане на вноските по стоковия или паричния кредит в период на финансово затруднение.

Комбинирана защита

Когато имаш семейство, отговорността ти е винаги е по-голяма. И за да си осигуриш спокойствие по време на изплащането на паричния си кредит, можеш да застраховаш както плащанията си по него, така и втори член от семейството си. За тази цел компанията предлага застраховка „Комбинирана защита“, с която получаваш сигурност при най-честите неблагоприятни събития, свързани с живота и здравето на човек.

Пълна защита

Когато си купиш нов телевизор, пералня или друга вещ с кредит на изплащане, кредитните консултанти в магазина ще ти предложат и застраховка към него. Преди да отхвърлиш предложението, разпитай какви са покритията и каква ще е ползата ти да плащаш няколко лева допълнително към вноската на месец. Не забравяй, че ще вземеш новата си придобивка вкъщи и ще започнеш да я ползваш от момента, в който я монтираш, но изплащането на месечните вноски ще продължи за целия срок на кредита. Това е период, в който могат да възникнат както непредвидени финансови затруднения, така и неблагоприятни събития, свързани със самата стока.

За да си осигуриш спокойствие по време на изплащането на стоката, можеш да сключиш застраховка Закрила на плащанията Плюс. В случай на възникнало застрахователно събитие, можеш да получиш пълно или частично погасяване на кредита. А при случайно пълно повреждане на стоката, можеш да получиш цената на закупената стока.

Съветваме те да инвестираш в спокойствието си и винаги, когато обмисляш да се възползваш от кредит или да закупиш стока на изплащане, да се възползваш от застраховката. Запознай се с различните видове застраховки и техните характеристики, за да направиш най-добрия избор за теб и семейството ти.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации