Нашата дейност

Кои стоки на изплащане си купихме през 2019 г.

Публикувано на 25 декември 2019 от Валентина Райнова

Кои стоки на изплащане си купихме през 2019 г.

Кой е най-търсеният телевизор на изплащане тази година? А какъв е най-желаният смартфон в България?

На финала на 2019 г. ще ти разкажем какво българите купуваха най-често на изплащане. Така ще научиш какво харесват хората и ще ти помогнем за коледния шопинг. Представяме ти новото издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ от БНП Париба Лични Финанси в България. Тя дава картина на търсенето на хората като подрежда най-желаните модели сред десетте най-търсени типа продукти на базата на заявленията за финансиране на покупка на изплащане, подадени към компанията.

Купуваме по-малки телевизори и хладилници на по-ниска средна цена

В новото издание „Топ 10 на изплащане“ седем от десетте най-търсени стоки са по-евтини в сравнение с победителите от 2018 г. и са с по-ниски характеристики. Например, победителят в категория „Смартфони“ е струвал с 40% по-малко в сравнение с най-търсения модел в предишния годишен рейтинг или 370 лв. Докато през 2018 г. българите най-често търсеха финансиране за покупката на смартфони на средна цена 530-580 лева.

Независимо от по-ниската си цена, устройството притежава всички характеристики, които са важни за модерния потребител – голям 6,4 инча екран, впечатляваща тройна камера и батерия с голям капацитет.

Същото се отнася и за телевизорите. Най-търсеният модел през последните 12 месеца е 43 инча Ultra HD LED телевизор на средна цена 720-770 лева. Миналогодишният победител беше по-голям с 6 инча и струваше 1 050 – 1 100 лева.

През последната година хората търсеха финансиране за покупка на изплащане и на по-евтина бяла техника. Най-търсеният хладилник през 2019 година струваше 440-490 лева и беше с обем 251 литра. За сравнение, през 2018 година победителят беше на средна цена 550-600 лева и с обем от 292 литра. Интересна новина е, че лаптопите изпаднаха от топ 5 до 6-а позиция, изместени от климатиците.

Ръст на броят на онлайн заявките за покупка на изплащане

Важна новина от тазгодишното издание на класацията „Топ 10 на изплащане“ е значителният ръст на онлайн заявленията за финансиране на покупки на изплащане. През последната година броят им нарасна с 31%, което показва, че българите ползват все по-уверено алтернативни канали за кредит.

Експертите на компанията обясняват тази тенденция със стартирането на иновативни и удобни финансови решения, като процеса за дистанционно подписване на договор при онлайн покупка на изплащане и кредитните калкулатори в сайтовете на търговците, които пестят времето на хората и им позволяват да пазаруват онлайн на изплащане толкова бързо, колкото и когато правят стандартна покупка от интернет магазин.

Кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси подкрепя онлайн търговията

Ръстът в онлайн сегмента беше подкрепен и от кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси. С нея десетки хиляди хора пазаруваха онлайн и в магазините на търговските партньори бързо и на равни месечни вноски Картата има и много други предимства като дълъг гратисен период от до 58 дни гратисен период при покупка на ПОС терминал и онлайн, без такса при покупка на ПОС терминал, без годишна такса за обслужване и възможност за превод на пари по сметка на клиента.

Предлагаме ти да си припомниш и какво си купихме на изплащане за празниците миналата година.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации