Нашата дейност

Защо да застраховаш потребителския си кредит

Публикувано на 19 април 2019 от Валентина Райнова

Защо да застраховаш потребителския си кредит

ОтЛични финансови новини - застраховка на кредит

Все повече хора, които ползват нашите кредитни продукти, предпочитат да включат и застраховка към заема си. Срещу скромна сума те застраховат потребителските си кредити от БНП Париба Лични Финанси, България. Благодарение на партньорството на компанията със застрахователя БНП Париба Кардиф, дори и да загубят работата си, вноските им ще бъдат покрити и няма да се притесняват за семейния си бюджет.

Проучване на застрахователната компания показва, че за близо 90% от хората събития като безработица, временна или постоянна нетрудоспособност и хоспитализация биха се отразили на възможността да изплащат вноските си. Това са и рисковете, срещу които най-често се търси защита.

Ако изтеглиш кредит за няколко хиляди лева за ремонт на дома или за нова кола и останеш без работа, изплащането му би било сериозно предизвикателство. А ако имаш застраховка, вноските ще бъдат поети от застрахователя и няма да се притесняваш за семейния си бюджет.

Застраховките, предлагани от БНП Париба Лични Финанси, покриват и повреда на стока, купена на изплащане, като обезщетението може да достигне 50% от стойността на покупката. Така можеш да си спокоен, ако новият ти телевизор случайно падне от стойката си. А ако бъде откраднат, не само че ще бъде покрит остатъкът от кредита, но и досега изплатената сума ще бъде възстановена на клиента.

Kое е най-важното при застраховане на кредит

При сключване на застраховка най-важни са рисковете, които тя покрива, и размерът на обезщетението за клиента. От тях се определя и цената на полицата.

Съвет:
Отдели няколко лева повече на месец за по-голямо покритие, тъй като това означава повече сигурност за теб и семейството ти.

Много важно е да се запознаеш внимателно с условията по застраховката. Например, след колко време се подава претенция и при какви обстоятелства не се получва обезщетение. И накрая, при настъпване на събитие, незабавно да се свържеш със застрахователя.

Според експерти застраховането на кредита е като здравното осигуряване. Плащаме осигуровките си не защото очакваме да се разболеем, а за да сме по-спокойни, ако това се случи. Или като застраховката на автомобила. Не желаем да се случи инцидент, но сме по-спокойни, че има кой да покрие разходите или поне голяма част от тях.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации