Нашата дейност

Време за иновации или защо да подпишеш договора за кредит електронно

Публикувано на 29 юли 2020 от Петко Палазов

Време за иновации или защо да подпишеш договора за кредит електронно

Новите технологии продължават да променят начина ни на живот и да правят ежедневието ни по-лесно и приятно.

Открий новите възможности

Светът се променя с бързи темпове и това важи с пълна сила за сферата на финансовите услуги. Кризата, на която станахме свидетели в последните няколко месеца, даде силен импулс на развитието на дигиталните решения в областта на финансовите продукти, като интересът на потребителите към иновациите се засилва все повече. Електронното подписване е сред тях и представлява клиентско изживяване от ново поколение.

Време за промяна

Бъди част от промяната и се възползвай от удобствата, свързани с със сключването договор за кредит от разстояние. По този начин пестиш от един от най-ценните ти ресурси – твоето време. Изследванията показват, че голямата част от банковите услуги в България се предоставят на място в офиса на финансовите институции, като приблизително, това ти „струва“ средно между 40 – 50 минути. Не е за пренебрегване и фактът, че тук не е включено времето, което ще ти отнеме отиването до съответния банков клон, като е твърде вероятно да се наложи да предвидиш и известно изчакване, за да бъдеш обслужен от служител на съответната компания.

Свобода на избор

Бъди свободен да избираш на спокойствие между различните финансови продукти – когато на теб ти е удобно и където ти прецениш, без да е необходимо да се съобразяваш с работното време на компанниите. С предлаганата от БНП Париба Лични Финанси услуга за електронно подписване на договор за покупка на изплащане възможностите за пазаруване на желаните от теб стоки в мрежата на търговските ни партньори са повече от изобилни.

Бъди информиран

Допълнително предимство на процеса е, че ти избираш кога да подпишеш договора и по този начин може да обърнеш необходимото внимание за подробно запознаване с важната преддоговорната информация по заема и да вземеш най-полезното и подходящо за теб финансово решение. Нещо повече – след подписване на договора, той е на твое разположение 24/7. Във всеки един момент и навсякъде може да го достъпиш от твоя смартфон, таблет или компютър и да намериш информацията, която ти е необходима. Така не се притесняваш, че в даден момент може да забравиш къде си го оставил и да не можеш да го намериш, когато имаш необходимост.

Сигурността е на първо място

При предоставянето на финансови услуги от разстояние сигурността е от първостепенно значение, като в процеса на БНП Париба Лични Финанси за електронно подписване личните данни се предоставят в дигитална среда на банката и се прилагат най-съвременни инструменти и механизми за защита на клиентите. При самото подписване на договора се използват два SMS кода. Те представляват така наречните еднократни или сесийни пароли (OTP - one-time passwords). Всяка една от тях е уникална и валидна само за 3 минути. Този начин на установяване на личността на потребителя е предпочитан поради високото му ниво на сигурност, тъй като използва двуфакторна автентикация – двата фактора в случая са нещо, което само ти знаеш (SMS кодът) и нещо, което само ти притежаваш (твоето мобилно устройство).

В период на изпитания не се колебай да превърнеш предизвикателствата във възможности – открий предимствата, които предоставят дигиталните решения в областта на потребителското кредитиране.

Петко Палазов

Здравей, аз съм Петко Палазов

Здравей, аз съм Петко Палазов

От две години съм юрисконсулт в съдебен отдел на БНП Париба Лични Финанси.


Как управлявам парите си?

Разумното и отговорно управление на личните финанси ми дава свобода да се занимавам с нещата, които са наистина важни за мен и да осъществявам плановете си. Убеден съм, че финансовата грамотност може да помогне на всеки от нас да постигне начина на живот, към който се стреми.

Още мои публикации