Лични финанси

Още 3 идеи за управление на личните финанси

Публикувано на 12 март 2016 от Янита Минкова

Още 3 идеи за управление на личните финанси

Знаеш ли как да осъществиш годишните си финансови цели и дори да надхвърлиш очакванията си?

Ако си прочел съветите ни за Управление на личните финанси в 4 стъпки (за начинаещи), значи си готов да продължиш напред. Ето как да станеш по-уверен с нови 3 съвета:

№1 Организирай документите си. Подреди финансовите си документи, като използваш една проста система за архивиране – сортирай всичко в отделни папки. Добре е да отделиш договорите си за кредит, платежните документи и банковите си извлечения. Така ще знаеш във всеки един момент какви са разходите ти към финансовите институции, както и крайните срокове за плащане.

№2 Автоматизирай сметките си. Много е лесно – използвай услугата за автоматичен превод на битови разходи от сметката, в която получаваш парите си. Това ще ти помогне да не забравяш сметките си за ток, вода или телефон. Ще погасяваш задълженията си навреме и няма да изпадаш във финансова задлъжнялост. Също така ще изградиш добра кредитна история.

А ако имаш няколко потребителски заема към различни финансови институции, можеш да обединиш задълженията си с кредит. Така ще спестиш време и административни разходи.

 №3 Спечели от старите си вещи. Можеш да си осигуриш допълнителен доход като продадеш DVD плейъра, който не ползваш, или старата ютия. Помисли и за други вещи, които не са ти нужни, но все още работят.

А ето и още няколко идеи за допълнителен доход.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации