Твоя бизнес

Топ 5 на най-сваляните безплатни приложения за смартфони

Публикувано на 4 ноември 2020 от Валентина Райнова

Топ 5 на най-сваляните безплатни приложения за смартфони

Как повлия коронавирусът на търсенето на приложения за смартфони?

Коронавирусът ни постави в необичайна ситуация – по-голямата част от света прекара няколко месеца затворен вкъщи. На милиони хора им се наложи да работят от дома си или пък да се приспособят към новите условия на живот.

Това неизменно се отрази и на ежедневните ни навици, както и на мобилните приложенията, които използваме и за които не бяхме и чували. Това от своя страна се отрази положително върху мобилната индустрия. Доста приложения придобиха изненадваща популярност. Ето няколко от тях:

Zoom

Преди използвахме Viber или Skype, за да комуникираме с нашите близки, които са далеч от нас. Но според пазара на приложения Google Play Store тези приложения са изместени именно от Zoom. През първите месеци на пандемията това е било най-свалянето безплатно приложение за Android смартфони. Причината - изключително удобно и лесно за използване, особено когато става въпрос за видео разговор с повече от трима. Така съвсем неусетно Zoom стана новото място за провеждане на оперативки, срещи и конференции на хиляди компании по цял свят.

TikTok

Социална мрежа, с целева аудитория предимно поколението Z. Накратко казано - това е синоним на кратки и автентични видеоклипове или Instagram за ерата на мобилните видеоклипове. Не е изненада, че това приложение е второто най-сваляне на смартфоните.

Houseparty

Това е доста популярно приложение по цял свят, макар и не чак толкова известно у нас. Но в по-големите страни като САЩ и Китай се радва на голям интерес в условията на домашната карантина. Причината – с негова помощ можеш лесно и бързо да видиш близките си, които също са си останали вкъщи и са в изолация. Ако се питаш каква е разликата със Zoom – Houseparty не е толкова професионално насочено приложение и е много по-лесно за ползване, дори и от хора, които не използват често компютър и интернет.

Google Classroom

Това е безплатно приложение за учениците, на които също им се наложи да бъдат изолирани у дома. Така, в ерата на дигиталното образование, и уроците се прехвърлиха в смартфоните. С помощта на Google Classroom можеш да създадеш лесно уроци, курсове, разпределяне на задачи, организиране и комуникация на теми и упражнения. Преподавателите от своя страна пък могат да получават обратна връзка по всяко време със своите ученици, да им дават домашни, да ги следят и контролират, да проверяват кой е закъснял за час – въобще, една истинска виртуална класна стая.

WhatsApp

Не е изненада, че това приложение е сред едно от най-сваляните през първите месеци на пандемия. То е доста популярно сред по-възрастните хора, особено в европейските страни. Безплатно, лесно за използване и с добра връзка – с него можеш да комуникираш с приятели с часове, буквално! И то без пари!

И докато сваляш различни приложения на телефона си, трябва да внимаваш за неговата защита, особено през лятото. Затова ти предлагаме 7 полезни трика как да опазиш смартфона си в горещите летни дни.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации