Лични финанси

7 полезни трика за защита на смартфона през лятото

Публикувано на 14 юни 2019 от Веселина Евтимова

7 полезни трика за защита на смартфона през лятото

Забавленията на открито могат да се окажат опасни за смартфона ти.

Море, плаж и забавление - това е първата асоциация за лятото. Но забавленията на открито могат да се окажат опасни за смартфона ти. Затова ти предлагаме 7 полезни трика как да го опазиш през лятото.

Ако смартфонът ти прегрее

Не чакай телефона прегрее - защити устройството си предварително и не го оставяй на слънце. Ако си на плажа, задължително го дръж в калъфче, в чанта или го скрий в хавлиените кърпи и го дръж под чадъра. Така ще е на сянка и далеч от пряката слънчева светлина. Може дори да го изключиш, ако няма да го използваш. Спирай и всички приложения, които не използваш като Фейсбук, Инстаграм и др.

Ако дисплеят "се изпоти"

През лятото градусите на термометъра са високи. Често живакът стига над 35 градуса, а това не се отразява добре на телефона ти. Ако видиш, че дисплеят често "е изпотява", то нашият съвет е да го изключиш, да го извадиш от калъфчето, ако го държиш в него и да го подсушиш.

Ако камерата "се изпоти"

Влага по обектива на камерата на телефона ти не е добър знак. Обърни внимание дали снимките, които правиш, са неясни. Ако това е така – то внимателно огледай обектива и виж дали няма някоя драскотина, освен влага. Можеш да опиташ да почистиш камерата с микрофибърна кърпа.

Ако го напълниш с пясък

Друг проблем, когато си на плажа с телефон в ръка, е пясъкът. Колкото и да го пазиш, накрая установяваш, че си го напълнил с пясък. Проблем е обаче, ако в портовете влезе пясък, което може да увреди устройството и да му нанесе необратими щети. Не допускай това да се случи! Но ако все пак в смартфона ти попадне пясък, нашият съвет е да го изключиш, преди да го почистиш. Лесно можеш да отстраниш пясъка, с помощта на флакон със сгъстен въздух. 

Ако смартфонът ти се намокри

Не може да мине лято без море. Това обаче крие още опасности за телефона ти, а именно – водата! Напълно възможно е да го изпуснеш, без да искаш във водата. За да не се намокри, ти трябва водоустойчив калъф. На пазара вече има различни варианти, които могат да предпазят смартфона ти, дори и ако падне във вода.

Когато мястото все не стига

Имаме предвид мястото в твоя телефон – то никога не е достатъчно. Сигурни сме, че ти се е случвало да искаш да направиш снимка на някое впечатляващо място или да уловиш скъп за теб момент, но разбираш, че нямаш място на телефона. Нашият съвет е да си сложиш допълнителна карта с памет, на която да прехвърлиш всичко необходимо и важно за теб. Но ако телефонът ти няма такава възможност, то не забравяй да го синхронизираш с препоръчаната от производителя облачна услуга.

Ако нашите трикове не са помогнали или си решил, че е време за нов смартфон, можеш да финансираш удобно с потребителски кредит от кредит от БНП Париба Лични Финанси

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации