Нашата дейност

Нефинансови умения за успешна кариера във финансовата сфера?

Публикувано на 20 февруари 2017 от Катя Делипавлова

Нефинансови умения за успешна кариера във финансовата сфера?

Успехът в кариерата е комбинация от подготвеност, отдаденост и лични качества. Ето част от най-важните умения, търсени от финансовите институции.

За да се реализираш в дадена компания не е достатъчно само да си завършил подходящо образование и да си посещавал курсове за квалификация. Безспорно, това е първото, което специалистите по подбор забелязват в автобиографията ти, но на втория етап започват да търсят уникалното в теб и това, което те отличава от другите кандидати. Ето кои са част от тези важни нефинансови умения според Investopedia.com.

Комуникативни умения

Професионалистите в сферата на финансите е необходимо да са добри не само в боравеното с числа. Те трябва да могат да комуникират с клиентите, колегите и партньорите чрез умело използване на думите и да имат добри презентационни умения. Най-важно е, независимо от аудиторията, информацията да бъде поднасяна разбираемо.

Умения за изграждане на взаимоотношения

Успешната кариера във финансовата област включва и разбирането на различни типове хора, слушане, задаване на правилни въпроси, разрешаване на конфликти, предаване на знания и консултиране на клиентите. Според финансовия консултант Джудит Кейн, успехът във финансите е 15% технически умения и 85% психология. Клиентите се нуждаят от безпристрастен съветник, който разбира техните нужди и им помага да вземат решение.

Маркетинг и продажбени умения

Осъзнаването на личностните и фирмените предимства е важна стъпка за успеха във финансите. Добрият финансов експерт трябва да може да убеди клиента не само в собствените си знания и умения, но и в това колко добра е компанията, която представлява.

Управление на проекти, организационни умения и внимание към детайла

Всяка задача, която отнема повече от няколко минути е своебразен малък проект и изисква да бъде управлявана ефективно. Успехът зависи от доброто разпределение на времето, вниманието към най-малките детайли, спазването на срокове и на поетите ангажименти. Така човек може да се утвърди като експерт в своята област, който заслужава уважението на клиентите и колегите си.

Това бяха само част от важните нефинансови умения за финансови професионалисти. А ето как да впечатлиш експертите по подбор в БНП Париба Лични Финанси.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации