Нашата дейност

Нефинансови умения за успешна кариера във финансовата сфера?

Публикувано на 20 февруари 2017 от Катя Делипавлова

Нефинансови умения за успешна кариера във финансовата сфера?

Успехът в кариерата е комбинация от подготвеност, отдаденост и лични качества. Ето част от най-важните умения, търсени от финансовите институции.

За да се реализираш в дадена компания не е достатъчно само да си завършил подходящо образование и да си посещавал курсове за квалификация. Безспорно, това е първото, което специалистите по подбор забелязват в автобиографията ти, но на втория етап започват да търсят уникалното в теб и това, което те отличава от другите кандидати. Ето кои са част от тези важни нефинансови умения според Investopedia.com.

Комуникативни умения

Професионалистите в сферата на финансите е необходимо да са добри не само в боравеното с числа. Те трябва да могат да комуникират с клиентите, колегите и партньорите чрез умело използване на думите и да имат добри презентационни умения. Най-важно е, независимо от аудиторията, информацията да бъде поднасяна разбираемо.

Умения за изграждане на взаимоотношения

Успешната кариера във финансовата област включва и разбирането на различни типове хора, слушане, задаване на правилни въпроси, разрешаване на конфликти, предаване на знания и консултиране на клиентите. Според финансовия консултант Джудит Кейн, успехът във финансите е 15% технически умения и 85% психология. Клиентите се нуждаят от безпристрастен съветник, който разбира техните нужди и им помага да вземат решение.

Маркетинг и продажбени умения

Осъзнаването на личностните и фирмените предимства е важна стъпка за успеха във финансите. Добрият финансов експерт трябва да може да убеди клиента не само в собствените си знания и умения, но и в това колко добра е компанията, която представлява.

Управление на проекти, организационни умения и внимание към детайла

Всяка задача, която отнема повече от няколко минути е своебразен малък проект и изисква да бъде управлявана ефективно. Успехът зависи от доброто разпределение на времето, вниманието към най-малките детайли, спазването на срокове и на поетите ангажименти. Така човек може да се утвърди като експерт в своята област, който заслужава уважението на клиентите и колегите си.

Това бяха само част от важните нефинансови умения за финансови професионалисти. А ето как да впечатлиш експертите по подбор в БНП Париба Лични Финанси.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации