Твоя бизнес

Как мобилните приложения могат да са от полза на бизнеса?

Публикувано на 23 април 2015 от Катя Делипавлова

Как мобилните приложения могат да са от полза на бизнеса?

През последните няколко години телефонът се превърна от високо технологична джаджа в много продуктивен бизнес инструмент. Чрез приложенията в него прехвърляш документи, изпращаш електронни писма, управляваш и подреждаш времето си.

Ето как мобилните приложения могат да бъдат изключително полезни и за бизнеса:

Създаване на виртуален офис

Няма значение дали си вкъщи, в някое кафе или дори в парка, стига с теб да е телефонът ти. С инсталирането на няколко приложения можеш да „сложиш целия офис в джоба си“. Бързо отговаряш на електронните си писма, имаш постоянна връзка с интернет и най-важното – достъп до информация. Телефонът ти може да бъде свързан с всички необходими програми, за да реагираш на всеки проблем или запитване. Можеш да имаш достъп до всички папки и документи, които са ти необходими, дори да издаваш фактури. Това става посредством онлайн връзка към офисния сървър. В телефона ти могат да бъдат инсталирани всички програми, които имаш на компютъра в офиса. Например, офис пакета, чрез който да редактираш документи, електронна поща, дори и счетоводна програма. Можеш да правиш банкови преводи чрез мобилното си приложение и да плащаш на подизпълнители.

Улеснява връзките с клиенти

Приложенията са чудесен начин за една компания да комуникира директно със своите клиенти. Потенциалът за управление на проекти през мобилния ти телефон е много голям. Можеш да следиш направени поръчки, онлайн каталози, да отговаряш на запитвания от клиенти и така да подобряваш всекидневно потребителското изживяване. В зависимост от какъв тип е бизнесът ти, можеш да използваш приложенията, които най-добре ще ти помогнат да улесниш взаимоотношенията ти с тях. Най-добрият начин е да идентифицираш това, което в момента използваш и как можеш да го подобриш, за да бъдат те удовлетворени. Например, ако бизнесът ти е насочен към по-широк кръг потребители и основната ти връзка с тях е чрез социалните мрежи и корпоративния ти сайт, можеш бързо и лесно да отговаряш на техни запитвания през телефона си. Има създадени мобилни приложения за администриране на бизнес профили, чрез които лесно актуализираш информацията в тях по-всяко време или при получено съобщение от потребител, можеш да отговориш в движение.

Нови платформи и програми

Мобилните технологии всеки ден се развиват, което е предпоставка за появата на все повече иновативни и полезни приложения и програми за смарт телефони. Всяка компания има нужда от специфични за нейния сектор софтуер и програми. До преди няколко години разработчиците създаваха продукти само за компютри. Развитието на технологиите даде възможност за създаване на програми и услуги, които могат да бъдат използвани в образованието, селскостопанския сектор, навигацията.  Могат да се поръчат специфични приложения подходящи точно за бизнеса ти. Например, вместо да купуваш баркод скенери за проследяване на продуктите си, с едно приложение инсталирано на телефона ти, посредством камерата му можеш да сканираш всеки код.

Освен в помощ на бизнеса, чрез смартфона могат да се управляват автомобили и дори да се извършват безконтактни плащания.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации