Лични финанси

Технологиите в помощ на учениците

Публикувано на 20 октомври 2015 от Катя Делипавлова

Технологиите в помощ на учениците

Според проучване на американския учебен център McGraw-Hill, проведено през март тази година, 77% от учениците посочват, че използването на устройства като таблети и смартфони им е помогнало да подобрят оценките си в училище. 62 % от тях споделят, че технологиите им помагат да се чувстват по-подготвени в клас.


Ето няколко полезни приложения за телефона, които биха помогнали на ученика и студента в ежедневието:

Приложение - органайзер

В онлайн магазина, независимо от операционната система, могат да бъдат открити приложения за управление на различни документи. Те са с изчистен интерфейс и много функционалности, и са перфектни за студенти и ученици. С тях могат да се водят бележки, да се направи списък със задачи, да се настроят напомнящи аларми. Функцията на камерата е особено полезна – тя позволява да се направи снимка на избран обект, след което да се запази, като снимка, документ или друго.

Приложения за съхранение

В днешно време много от учениците поддържат богата база от домашни на компютъра си. За тях биха били подходящи приложенията за съхранение на информацията онлайн, за да не задръстват устройството си с огромно количество информация. Така няма опасност и да забравят домашното си вкъщи. Приложението осигурява достъп до всички документи, може да се съхраняват видео, снимки, а също така да се редактират документи онлайн.

Приложение за учебната програма

С нея програмата на ученика или студента влиза в телефона. С този тип приложение могат да се запишат всички часове и в кои стаи се провеждат. Също така, приложението напомня и дава актуална информация за следващото контролно, изпит или час, който трябва да се посети. Тези приложения са с много изчистен интерфейс и позволяват да бъдат персонализирани с цветове и подредба.

Приложения за чужди езици

Тези приложения помагат за лесно усвояване на нови думи всеки ден, като за по-лесно научаване всяка дума е изобразена и със снимка. Те дават възможност за учене и чрез слушане, интерактивни игри и упражнения. В някои от тях може да се добавят и приятели, с които потребителя да се състезава докато учат заедно. Приложението записва прогреса и увеличава трудността на задачите и упражненията.

Други приложения

В магазина за приложенията могат да бъдат открити и много други полезни програми, които да помогнат в подготовката на учениците и студентите. Например речниците за непознати думи. Има дори и такива, които превръщат всеки сниман документ в PDF файл.

Технологиите помагат във всеки аспект от ежедневието. Освен в полза на учениците те влизат в услуга на бизнеса и в управлението на личните финанси.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации