Лични финанси

Технологиите в помощ на учениците

Публикувано на 20 октомври 2015 от Катя Делипавлова

Технологиите в помощ на учениците

Според проучване на американския учебен център McGraw-Hill, проведено през март тази година, 77% от учениците посочват, че използването на устройства като таблети и смартфони им е помогнало да подобрят оценките си в училище. 62 % от тях споделят, че технологиите им помагат да се чувстват по-подготвени в клас.


Ето няколко полезни приложения за телефона, които биха помогнали на ученика и студента в ежедневието:

Приложение - органайзер

В онлайн магазина, независимо от операционната система, могат да бъдат открити приложения за управление на различни документи. Те са с изчистен интерфейс и много функционалности, и са перфектни за студенти и ученици. С тях могат да се водят бележки, да се направи списък със задачи, да се настроят напомнящи аларми. Функцията на камерата е особено полезна – тя позволява да се направи снимка на избран обект, след което да се запази, като снимка, документ или друго.

Приложения за съхранение

В днешно време много от учениците поддържат богата база от домашни на компютъра си. За тях биха били подходящи приложенията за съхранение на информацията онлайн, за да не задръстват устройството си с огромно количество информация. Така няма опасност и да забравят домашното си вкъщи. Приложението осигурява достъп до всички документи, може да се съхраняват видео, снимки, а също така да се редактират документи онлайн.

Приложение за учебната програма

С нея програмата на ученика или студента влиза в телефона. С този тип приложение могат да се запишат всички часове и в кои стаи се провеждат. Също така, приложението напомня и дава актуална информация за следващото контролно, изпит или час, който трябва да се посети. Тези приложения са с много изчистен интерфейс и позволяват да бъдат персонализирани с цветове и подредба.

Приложения за чужди езици

Тези приложения помагат за лесно усвояване на нови думи всеки ден, като за по-лесно научаване всяка дума е изобразена и със снимка. Те дават възможност за учене и чрез слушане, интерактивни игри и упражнения. В някои от тях може да се добавят и приятели, с които потребителя да се състезава докато учат заедно. Приложението записва прогреса и увеличава трудността на задачите и упражненията.

Други приложения

В магазина за приложенията могат да бъдат открити и много други полезни програми, които да помогнат в подготовката на учениците и студентите. Например речниците за непознати думи. Има дори и такива, които превръщат всеки сниман документ в PDF файл.

Технологиите помагат във всеки аспект от ежедневието. Освен в полза на учениците те влизат в услуга на бизнеса и в управлението на личните финанси.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации