Лични финанси

Как да избереш мобилно приложение за управление на личните си финанси?

Публикувано на 5 февруари 2015 от Катя Делипавлова

Как да избереш мобилно приложение за управление на личните си финанси?

В ерата на технологичните иновации дори планирането на месечния ти бюджет може да бъде лесно, бързо и организирано чрез приложение на телефона ти.

Има изключително голямо разнообразие от приложения в мобилните магазини на различните операционни системи, които са достъпни за потребителите. Всеки човек планира и организира месечните си разходи и приходи по различен начин, затова е важно да откриеш най-удобното според навиците ти приложение. Ето какво е важно да знаеш за тях:

Основни функции

Всяко приложение предлага опцията да събереш в него информацията за всичките си лични банкови сметки, така че да можеш лесно да проследиш колко харчиш. Това от своя страна ще ти помогне да планираш по-прецизно месечния си си бюджет.

Приложенията дават възможност да си поставиш и различни финансови цели, които да изпълняваш – от погасяването на задължения по кредитни карти, до спестявания за закупуване на кола. Има възможност да си направиш настройка за автоматично известяване по дължими плащания по сметки.

Видове приложения

В своите основни функции приложенията си приличат, но се различават по целите, които искаш да постигнеш.

Ако досега нямаш опит в създаването на семеен бюджет, е по-добре да избереш приложение, което е лесно за работа. То ще ти помогне да си поставиш финансови цели, които да успяваш да следваш, както и да оптимизираш разходите си.

Ако основната ти цел е да управляваш по-лесно задълженията си, тогава се насочи към този тип приложения, в които можеш да обвържеш банковата си сметка с повтарящите се месечни плащания, като ток, вода, кредити и други.

Ако работата ти е свързана с чести пътувания и се налага да следиш едновременно лични сметки и служебни, тогава избери приложение, което ще ти помогне да организираш всички разходи. Подобно приложение може да проследява разходите ти, позволява сканиране (снимане) на касови бележки и въвеждане на информация за банкови и кредитни карти.

Всяко приложение за управление на семейния бюджет е личен избор в зависимост от нуждите и годишните ти финансовите ти цели. Намери най-подходящото за теб в мобилния с ключов думи: budget, money manage и други подобни. Важното е да тестваш приложенията и да разбереш дали са ти полезни, какво харесваш и какво не харесваш в тях. За всяко има подробна информация, която ще ти помогне да се ориентираш при избора на най-доброто за теб.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации