Нашата дейност

БНП Париба Лични Финанси даде нов живот на старите мебели

Публикувано на 22 октомври 2019 от Валентина Райнова

БНП Париба Лични Финанси даде нов живот на старите мебели

Много скоро предстои промяна в ежедневната ни работна среда, която всички очакваме с нетърпение. Но докато тя стане факт, искаме да разкажем за новия живот на здравите мебели и техника, с които ще се разделим, за да отворим място за нови.

Споделяме и невидимата част от подготовката, която за пореден път обедини колеги от различни отдели в обща кауза и ни показа, че заедно сме по-силни и можем повече.

Къде избрахме да отидат?

Компанията ни реши да продължи традицията и да подкрепи като дари мебелите и техниката на хора в нужда.

Какво провокира този избор?

Отговорът на този въпрос е заложен в нашата Групова политика за корпоративна социална отговорност. Решихме да помогнем на младежи от т.нар. защитени жилища, които към момента напускат институциите и имат нужда от подкрепа, за да продължат своя път. Училища, пансиони и детски учреждения, до които никога не стигат средства, както и възрастни хора, настанени в институции.

Партньорството е важно!

Хубавите неща се случват и със съдействието на загрижени и добри партньори. Решихме да се обърнем към фондация, която има опит, но в същото време е и достатъчно надежден партньор, който да ни осигури необходимата видимост.

Открихме нашия партньор в лицето на “Фондация за социална промяна и включване“, на които благодарим изключително много.

До кого стигнаха материалите?

Успяхме да дарим 90 различни по вид офис мебели (бюра, шкафчета, етажерки, гардероби), компютри и лаптопи.

Нашите мебели и техника ще живеят нов живот в Защитено жилище "Заедно" и на 5 наблюдавани жилища в страната по програма „Дом Възможност“  в град Русе, Варна, Бургас и 2 в град София и Сдружение „Развитие и интеграция”, град Варна – партньорска организация , чиято цел отново е да помага и улеснява интегрирането на младежи в неравностойно социално положение.

Подкрепихме и 95-то СУ „Проф. Иван Шишманов“ в град София с компютри и мебели, които ще бъдат използвани за оборудване на компютърната зала и подмяна на част от обзавеждането в училището. Избрахме това училище, т.к. то много активно подкрепя Фондацията, като подпомага ученици от различните домове и институции да бъдат включени пълноценно в образователния процес и да им осигури добра образователна среда.

Дарението реализирахме успешно изцяло благодарение с доброволния труд на близо 50 колеги от различни отдели в Централен офис. Включиха се колеги от Маркетинг, Администрация, Финанси и счетоводство, Продажби, ИТ, които с много ентусиазъм и много положителни емоции помогнаха да пренесем и натоварим материалите.

Ние в БНП Париба Лични Финанси вярваме, че заедно можем повече!
Научете още за нашата корпоративна социална отговорност и към околната среда от нашата екологична иницатива, с която засадихме над 1400 дръвчета.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации