Нашата дейност

"Безспорният успех на компанията е факт, благодарение на усилията ни"

Публикувано на 5 февруари 2018 от Веселина Евтимова

Най-важният актив на една компания са нейните служители, а ние се гордеем с нашите.

„Както благоденствието на мравуняка е възможно, благодарение на сътрудничеството от най-малката мравчица до царицата, така и безспорният успех на компанията е факт, благодарение на координираните усилия от кредитния консултант до изпълнителния директор.“

Това ни сподели Николета Матева, която искаме да ти представим днес заедно с Деян Димитров.

В началото бе jobs.bg…

Николета е юрисконсулт в екипа на Събиране и е в компанията от почти 10 години. Започва работа в БНП Париба Лични Финанси като кредитен консултант във верига магазини Домо в Благоевград. Проучвайки възможностите за развитие и след среща с колега от Човешки ресурси по програмата „Кариерно развитие“, се мотивира да се премести в София и да се присъедини към софийския екип на компанията. След време там кандидатства по вътрешна обява за позиция в отдел „Телефонно събиране“ и е одобрена.

След 2 години на тази позиция Николета става юрисконсулт отново чрез вътрешна обява. Тя споделя: „Ключов фактор да се ориентирам професионално бе завършеното ми образование, благодарение на което успях да се реализирам на практика в сферата на правото. Това винаги е било моя страст и професията, в която искам да се развивам. Много важно е това, което работиш, да  ти носи смисъл, радост и удовлетворение.“

Деян пък преди няколко месеца се присъедини към новосформирания регионален обслужващ център, чиято дейност е свързана с управлението на взаимоотношения с клиенти и анализи. Преди 9 години той решава, че иска да работи в международна компания с история и стандарти, вижда обява в jobs.bg и изпраща автобиография. Започва в отдел Събиране, където получава възможност да работи и в екипа на Оперативна ефективност.

Работата там е доста специфична и му позволява да опознае в детайли системите, с които работи кампанията. След приключването на работата по ключов проект за въвеждане на нова система,  получава предложение да заеме позиция в отдел Маркетинг. Доколко е бил готов? „Смея се. Човек никога не е подготвен за нещо ново. А и не го мисля в тази перспектива. Ако искам да се справя, ще се справя. Въпрос на мотивация и качества.“

Успехът се постига с…

Според Николета много важни са комуникационните умения - „важно е да можеш да общуваш с хора и най-вече да успяваш да ги убеждаваш и доказваш правотата на твърденията си”. Трябва ти още логично мислене, упоритост и търпение – „често случаите изискват часове работа с обемни проучвания и много писане”.
И естествено – решителност.

За Деян, важно е да си мотивиран и отворен към нови задължения и възможности. „Харесва ми да работя с хора и да обменям опит. Гледам винаги да следвам общата цел като изпълнявам своите задачи. Знам посоката си и я следвам“. Деян се радва, че на новата позиция  има възможност да се среща и да работи със страните в региона. Така научава как те управляват процесите си и има възможност да изгради несъществуващ  процес от нулата, което е голямо предизвикателство и изпитание на характера.

Възможност за развитие е…

За Николета кариерното развитие е „възможността да имаш право на избор, да успяваш да предначертаеш стъпките по които да вървиш, за да стигнеш целта си. Да си свободен да представиш своите умения, знания и силни страни“.
Тя споделя, че професионалното развитие е да разгърнеш и осъществиш себе си в рамките на дадена професия. „Да продължаваш да се учиш и да усъвършенстваш себе си, за да си по-добър в това, което правиш. И в тази връзка професионалното развитие е и личностното израстване“.

За Деян развитието е придобиване на нови знания и умения, компетенции, разширяване на отговорностите. „Това е неразривно свързано с удовлетворението от добре свършената работа. За мен хоризонталното развитие е по-важно от вертикалното“.
За него началото е много важно, защото дава възможност да опознаеш компанията, сферата на работа и най-вече да срещнеш клиента. „Не мога да си представя по-добър старт на кариера от най-ниската позиция“.

А ако ги попиташ за съвет…

Николета съветва колегите си да не се страхуват да излязат от зоната си на комфорт, защото трябва да се рискува.

Деян вдъхновено предлага: „Всеки ден идвай на работа, сякаш ти е за пръв път. Дай всичко от себе си и не се отказвай пред трудностите по пътя!“

Научи още вдъхновяващи истории за кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси  или какви нефинансови умения трябва да имаш, за да успееш във финансовата сфера.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации