Нашата дейност

Кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси

Публикувано на 23 януари 2017 от Катя Делипавлова

Кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси

Разликата в това да имаш работа и да имаш кариера е страстта. Доказват го героите на днешния ни разказ и техните истории за кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси.

Представяме ти Елена Стоянова – Мениджър „Кредитиране“, и Мая Велчева – Ръководител екип Телепродажби.

Студентско начало

И двете ни събеседнички са започнали кариерата си в компанията по време на следването си, търсейки работа с гъвкаво работно време, за да могат да я съчетаят с ученето. Елена се присъединява към екипа ни през 2007 година като Оператор проверка на данни, а Мая започва като Оператор телефонно събиране през 2008.

Това, което сега споделят за началото е, че опитът на една по-ниска позиция позволява да се запознаеш в детайли с процесите и продуктите на компанията, и да развиеш умения, които са необходими за следващите заемани длъжности. Елена допълва, че по време на работата й като оператор успява да се научи как да аргументира решенията си, да поема отговорност за действията си, да бъде отворена към промените и да организира времето си достатъчно гъвкаво, така че да се справя с всички поставени задачи качествено и в срок.

Преминаването през различни позиции

Отдадеността и на двете към работата, бързо им носи заслужени успехи.

Силната мотивация и високи резултати на Елена я превеждат през позиции като Кредитен инспектор, Старши кредитен инспектор, а след това и Ръководител екип. Така по пътя на своето кариерно развитие, тя натрупва ценни знания и опит, които се превръщат в трамплин към най-високата позиция в отдела й – Мениджър „Кредитиране“.

Междувременно Мая се доказва като успешен професионалист с високи резултати и мотивация за развитие. Това я отвежда по кариерната пътека до позициите Консултант Телепродажби и Кредитен консултант в офиса на отдел „Директни продажби“. Не след дълго Мая получава възможността да стане мениджър на един от офисите на Директни продажби и да ръководи екипа му. През 2016 прие предизвикателството да използва опита и знанията си от директните продажби и да влезе в ролята на Ръководител екип телепродажби.

И двете казват, че за всяка промяна са били движени от желанието да научат нещо ново, да се развиват и така да са по-полезни и за клиентите, и за компанията.

Според Елена преминаването става: „Трупайки опит, надграждайки знания, показвайки желание, отговорност и мотивация, което моите ръководители оценяваха, за да ми гласуват доверие стъпка по стъпка.“

Мая пък добавя, че в повечето случаи решението за кандидатстване за нова позиция е било нейно лично решение, мотивирано от желанието да се развива.

Тайната на професионалното развитие

Професионално развитие е възможността да се развиваш като човек и професионалист.

За Елена това е: „Да придобиеш знания, да натрупаш умения и да развиеш компетенции, необходими за заемането както на сходни длъжности в други отдели, събирайки практически опит от различни области, така на по-високи и респективно по-отговорни позиции в йерархията.

Според Мая за развитието помага и компанията, тъй като: „Възможността за развитие е да ти дадат шанс да придобиеш тези нови познания и опит.

Разбира се, всяко израстване е свързано с предизвикателства. Докато не започнеш работа на новата позиция, няма как да си 100% подготвен, категорични са днешните ни гости. Помогнал им е фактът, че са имали предварителна информация и са знаели какво да очакват. Така преходът е ставал по-лесен, за което са допринесли колегите и страхотният екип в компанията.

А сега накъде?

И Елена, и Мая ще продължат да се развиват в сферата на финансите, което е свързано с придобиването на нови знания и умения. Елена споделя: „Управлението и развитието на хора е необятна  тема и колкото повече научава човек, толкова повече разбира още колко много има да се учи и усъвършенства“.  

И двете намират настоящите си роли за изключително интересни и динамични и очакват с нетърпение следващите предизвикателства. И вярват в бъдещия си успех.

Днес ти представихме още две вълнуващи кариерни истории, случили се в компанията ни. Ако са ти харесали и искаш да научиш още за нас, виж защо да избереш БНП Париба Лични Финанси за кариерата си.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации