Нашата дейност

Кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси

Публикувано на 23 януари 2017 от Катя Делипавлова

Кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси

Разликата в това да имаш работа и да имаш кариера е страстта. Доказват го героите на днешния ни разказ и техните истории за кариерно развитие в БНП Париба Лични Финанси.

Представяме ти Елена Стоянова – Мениджър „Кредитиране“, и Мая Велчева – Ръководител екип Телепродажби.

Студентско начало

И двете ни събеседнички са започнали кариерата си в компанията по време на следването си, търсейки работа с гъвкаво работно време, за да могат да я съчетаят с ученето. Елена се присъединява към екипа ни през 2007 година като Оператор проверка на данни, а Мая започва като Оператор телефонно събиране през 2008.

Това, което сега споделят за началото е, че опитът на една по-ниска позиция позволява да се запознаеш в детайли с процесите и продуктите на компанията, и да развиеш умения, които са необходими за следващите заемани длъжности. Елена допълва, че по време на работата й като оператор успява да се научи как да аргументира решенията си, да поема отговорност за действията си, да бъде отворена към промените и да организира времето си достатъчно гъвкаво, така че да се справя с всички поставени задачи качествено и в срок.

Преминаването през различни позиции

Отдадеността и на двете към работата, бързо им носи заслужени успехи.

Силната мотивация и високи резултати на Елена я превеждат през позиции като Кредитен инспектор, Старши кредитен инспектор, а след това и Ръководител екип. Така по пътя на своето кариерно развитие, тя натрупва ценни знания и опит, които се превръщат в трамплин към най-високата позиция в отдела й – Мениджър „Кредитиране“.

Междувременно Мая се доказва като успешен професионалист с високи резултати и мотивация за развитие. Това я отвежда по кариерната пътека до позициите Консултант Телепродажби и Кредитен консултант в офиса на отдел „Директни продажби“. Не след дълго Мая получава възможността да стане мениджър на един от офисите на Директни продажби и да ръководи екипа му. През 2016 прие предизвикателството да използва опита и знанията си от директните продажби и да влезе в ролята на Ръководител екип телепродажби.

И двете казват, че за всяка промяна са били движени от желанието да научат нещо ново, да се развиват и така да са по-полезни и за клиентите, и за компанията.

Според Елена преминаването става: „Трупайки опит, надграждайки знания, показвайки желание, отговорност и мотивация, което моите ръководители оценяваха, за да ми гласуват доверие стъпка по стъпка.“

Мая пък добавя, че в повечето случаи решението за кандидатстване за нова позиция е било нейно лично решение, мотивирано от желанието да се развива.

Тайната на професионалното развитие

Професионално развитие е възможността да се развиваш като човек и професионалист.

За Елена това е: „Да придобиеш знания, да натрупаш умения и да развиеш компетенции, необходими за заемането както на сходни длъжности в други отдели, събирайки практически опит от различни области, така на по-високи и респективно по-отговорни позиции в йерархията.

Според Мая за развитието помага и компанията, тъй като: „Възможността за развитие е да ти дадат шанс да придобиеш тези нови познания и опит.

Разбира се, всяко израстване е свързано с предизвикателства. Докато не започнеш работа на новата позиция, няма как да си 100% подготвен, категорични са днешните ни гости. Помогнал им е фактът, че са имали предварителна информация и са знаели какво да очакват. Така преходът е ставал по-лесен, за което са допринесли колегите и страхотният екип в компанията.

А сега накъде?

И Елена, и Мая ще продължат да се развиват в сферата на финансите, което е свързано с придобиването на нови знания и умения. Елена споделя: „Управлението и развитието на хора е необятна  тема и колкото повече научава човек, толкова повече разбира още колко много има да се учи и усъвършенства“.  

И двете намират настоящите си роли за изключително интересни и динамични и очакват с нетърпение следващите предизвикателства. И вярват в бъдещия си успех.

Днес ти представихме още две вълнуващи кариерни истории, случили се в компанията ни. Ако са ти харесали и искаш да научиш още за нас, виж защо да избереш БНП Париба Лични Финанси за кариерата си.

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации