Лични финанси

5 идеи за доход с работа от вкъщи

Публикувано на 29 април 2020 от Мария Христова

5 идеи за доход с работа от вкъщи

Темата за работа от вкъщи е все по-актуална.

Ето 5 идеи как да изкараш пари от дома си в случай, че нямаш постоянна работа и разчиташ на себе си или работодателят ти не успява да уплътни времето ти на 100%.

Има много варианти, с които да изкараш пари с работа от вкъщи. Трябва желание, интернет и добра организация.

Идея №1: Продавай hand made изделия

Ако имаш сръчни ръце и обичаш да правиш различни красоти с тях – то чудесна идея е да започнеш и да ги продаваш. Направи си блог или страница в социална мрежа – Facebook или Instagram, и започни да публикуваш всеки ден снимки на своите творения.

Каквото и да майсториш – ръчни бижута, дизайнерски картички, уникално направени от теб чанти, дрехи – можеш да продадеш всичко това, без проблем чрез социалните мрежи. Трябва ти няколко хубави снимки и малко време, за да ги представиш пред света и готово!

Идея №2: Стани виртуален асистент

За този доход ти трябва интернет и компютър/лаптоп и разбира се – добри организационни умения. Доста хора си търсят виртуални асистенти, които да им помагат дистанционно, като напоследък заплащането е доста добро – съвсем спокойно можеш да го правиш като основен доход, но от вкъщи.

Виртуалният асистент е много комплексна работа –работиш виртуално и правиш всичко онова, което прави един офис асистент, само че от разстояние - текстообработка и обработка на данни, организиране на събития, пътувания, календари, управление на електронна поща и комуникация по телефон.    

Идея №3: Блогър/влогър

Това е една доста модерна работа, която нашумява с пълна сила. Правиш си блог/влог и започваш да публикуваш интересни теми, които потребители да четат/гледат. Колкото повече прочитания/гледания имаш, толкова повече средства ще натрупваш с времето. Ако станеш популярен, можеш да правиш ревюта на актуални продукти и марки и пак да печелиш пари. Звучи лесно, нали?

Идея №4: Гледай деца

Ако обичаш малчуганите, можеш да изкарваш свой собствени доходи като гледаш деца вкъщи. Има родители, които не искат да пускат децата си на детска градина и предпочитат по-индивидуален подход към наследника си. Това е чудесна възможност за теб – можеш да се грижиш за някое дете целодневно от дома си и да получаваш добри пари за това.

Идея №5: Програмирай от вкъщи

Ако си много добър с технологиите и имаш отлични познания по програмиране, не ти трябва да си търсиш работа в офис. Можеш спокойно да си работиш от дома. Трябва ти сигурен и бърз интернет, няколко проекта, за които да работиш и можеш да изкараш доста добри пари, работейки за някои на другия край на света. А както добре знаем – тези услуги са доста добре платени на Запад.

Предлагаме ти още две идеи за допълнителен доход, които да си припомниш от блога ни – „Стани търговски представител“ и „Използвай артистичния си талант“.

Мария Христова

Здравей, аз съм Мария Христова

Здравей, аз съм Мария Христова

Занимавам се с маркетинг и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам личните си финанси?
Вярвам, че управлението на личните финанси е философия. За да я разбереш напълно, трябва да се потопиш дълбоко.

Още мои публикации