Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Стани търговски представител

Публикувано на 30 юни 2016 от Катя Делипавлова

Идеи за допълнителен доход: Стани търговски представител

Представяме ти идея #4 за допълнителен доход. Тя е точно за теб, ако смяташ, че можеш лесно да осъществяваш контакт и да използваш чара си.

Запознай се с директните продажби

Директните продажби са страхотен начин за допълнителен доход. Най-хубавото е, че можеш сам да определяш кога, колко и какво да работиш.

Ако разбираш от козметика, можеш да станеш представител на някоя от компаниите, които използват този бизнес модел.

Ако стихията ти е във финансовите продукти, за теб е предлагането на застраховки или инвестиционно-спестовни решения.

Хората на културата, могат да се занимават с разпространяването на абонаментни карти за театър, опера или концерти.

С други думи, всеки може да намери своята ниша в директните продажби.

Как да започнеш?

Първата стъпка е да анализираш собствените си силни страни. Това ще ти даде първоначална насока към коя сфера да се ориентираш. Ако си на „ти” с финансите, може би продажбите на козметика ще ограничи възможностите ти.

След това направи профил на приятелите, познатите и колегите си. Това е важно, тъй като те са първите ти потенциални клиенти. Тази стъпка също ще ти помогне в ориентирането кой продукт или услуга е най-добре да продаваш.

След като си се ориентирал, проучи компаниите в избраната от теб сфера. Разгледай какви стоки предлагат, какви са бонусите за представителите и възможностите за развитие. Не пренебрегвай и обученията и семинарите. Някои фирми събират своите представители на семинари всеки месец или на продуктови обучения поне 2-3 пъти в годината. Така ще ти помогнат да станеш по-добър продавач.

Възможно е да се наложи първоначална инвестиция. Някои компании искат новозапочналите представители да инвестират в първоначално количество стока. Прецени добре дали инвестицията си заслужава и в какъв срок ще получиш възвръщаемост.

Как да спечелиш?

След като си направил своя избор на сектор и компания, остава само да започнеш допълнителната си работа. Разбира се, тук важи правилото „Колкото повече, толкова повече”. Това означава, че печалбата е правопропорционална на вложените усилия.

Добрата новина е, че вече не е нужно да обикаляш от врата на врата. Използвай активно директен маркетинг – дори и стикери с телефона ти на входните врати в квартала вършат работа. Не пренебрегвай социалните мрежи, за да промотираш продукта и услугата, които предлагаш. И най-важното е да работиш с желание и страст. Така бързо ще натрупаш армия от лоялни клиенти, които ще те препоръчат на своите познати, те на своите и така допълнителната работа може да стане основна J

Ето още начини как да увеличиш приходите си от поредицата ни „Идеи за допълнителен доход“ и статиите за:

#1 Как да спечелиш от гаража си?

#2 Продавай преработени вещи

#3 Снимай

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации