Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Използвай артистичния си талант

Публикувано на 12 септември 2016 от Лили Николова

Идеи за допълнителен доход: Използвай артистичния си талант

Представяме ти идея #7 за допълнителен доход. За да я реализираш са ти необходими художествен талант, въображение и свободно време.

Ако разполагаш с изброените качества, можеш да си изкараш допълнителен доход като произвеждаш малки подаръци, сувенири или предмети, свързани с различни празници. А ето и някои чудесни идеи:

Мартеници

В края на февруари в цяла България се предлагат мартеници. Добрата новина е, че хората все по-често търсят ръчно правени, а не масови Пижо и Пенда. Така че впрегни уменията си и се захвани с производството на бутикови мартенички. Необходими са ти само фантазия, бяла и червена прежда и мъниста.

Морски сувенири

През лятото можеш да произвеждаш различни сувенири за морските туристи. Така ще съчетаеш почивката с допълнителен доход. Дали ще са огърлици от рачета, рисунки върху мидени черупки или фигурки от камъчета, изборът е изцяло твой.

Коледни подаръци

Покрай Коледа всеки търси нещо уникално, с което да зарадва близките си. А защо да не го намери при теб? Ето защо можеш смело да се впуснеш в правене на кутии за вино, картини, апликации и всичко, което въображението ти може да сътвори.

Как да пласираш произведенията си?

Има няколко начина да реализираш произведеното. Единият е да наемеш щанд или малък магазин. Той обаче е свързан с допълнителни разходи и разрешителни. Втората ти опция е да даваш творбите си на консигнация в магазините. Това ще ти спести време и усилия, но отново нямаш пълен контрол върху продажбите. Третият подход е да промотираш стоката през социалните мрежи или да си направиш собствен сайт. Така ще достигнеш практически до неограничен кръг от потенциални клиенти.

Още идеи за допълнителен доход можеш да откриеш като следиш поредицата ни от статии по темата.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации