Лични финанси

Защо да плащаш с кредитната си карта

Публикувано на 15 февруари 2020 от Валентина Райнова

Защо да плащаш с кредитната си карта

В днешно време кредитната карта вече не е лукс, а част от живота на модерните хора.

Основното предимство на кредитната карта е, че с нея може да се пазарува навсякъде бързо и лесно. В същото време тя има и много други предимства, които не са толкова очевидни.

По-добра кредитна история

С помощта на кредитната карта можеш да изградиш добра кредитна история. Как - като използваш и обслужваш задълженията си редовно. Така всяка финансова институция ще знае, че си коректен, което може да ти отвори много нови врати.

По-голям кредит при по-добри условия

Добрата кредитна история може да ти даде достъп до финансиране за по-голям проект като ново жилище, ремонт на старото или пък ти трябват средства за дългоочаквано пътуване. При разглеждане на заявленията за кредит финансовите институции вземат предвид доста фактори. Един от тях е как си обслужвал, дори и сравнително малки кредити, като сумите, които си използвал от кредитната си карта. Ако си бил редовен платец, можеш да получиш по-добри условия.

По-висок лимит, когато си коректен  

Колкото по-често плащаш с кредитната си карта и погасяваш редовно задълженията си, без да забавяш вноска, толкова по-лесно ще можеш да увеличиш кредитния си лимит. Банките издават карти с ограничен кредитен лимит, който с времето може да бъде променен и така ще разполагаш с повече средства за бъдещите си планове.

Пестиш време при покупка на изплащане

С кредитната карта на БНП Париба Лични Финанси имаш възможност да си купиш стоки на изплащане на равни вноски. Още по-хубаво е, че това става със съкратена процедура и предварително одобрение в рамките на кредитния ти лимит.

Пари в сметка по всяко време

С кредитната карта от БНП Париба Лични Финанси можеш да правиш и паричен превод от картата в личната си разплащателна сметка. Това става бързо и лесно и без допълнителна такса. Имай предвид, че минималната сума за паричен превод е 100 лева.

Сигурност

Един от основните плюсове на плащанията с кредитна карта е, че те са сигурни. Например, всички онлайн покупки с нашата кредитна карта са защитени с 3d Secure Code. Така ще си спокоен, когато се възползваш от изгодни оферти в интернет.

Това са само част от предимствата да имаш кредитната карта. Виж още 4 важни причини да имаш кредитна карта.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации