Лични финанси

Старт на кариерата като студенти

Публикувано на 20 март 2017 от Кристиана Банкова

Старт на кариерата като студенти

Колкото по-рано започнеш сам да изкарваш пари, толкова по-добре. Ето защо днес ти предлагаме няколко идеи за старт на кариерата като студенти.

И нямаме предвид почасова работа в заведение за бързо хранене, например, а професия, в която можеш да направиш кариера и да започнеш да трупаш опит без това да пречи на ученето ти.

Юридическа кантора

Студентите по право могат още от 2-3 курс реално да навлизат в професията като започнат стаж или почасова работа в юридическа кантора или правния отдел на голяма компания или институция. Основните изисквания са познания по чужди езици и отдаденост към  правото. Хубавото на тази работа е, че обикновено ръководителите са минали по същия път и знаят колко важно е редовното присъствие на лекции и упражнения, така че е слабо вероятно да спъват ученето.

Журналист

Още една професия, която може да стартира отрано и да даде началото на дълга кариера в медиите. Най-хубавото е гъвкавото работно време, така че можеш да съчетаваш отразяването на новини и изучаването на тънкостите на добрата журналистика със своето обучение в университета.

IT специалист

Редица проучвания показват, че бъдещето е в Информационните технологии. А действителността е, че това е една от най-динамично развиващите се сфери и е много лесно човек да изпусне “важен материал“. Затова и големите IT компании предпочитат да „отглеждат“ собствени кадри. Те наблюдават кои са най-талантливите студенти и още в 1-2 курс ги привличат като им осигуряват както време за учене, така и курсове и различни обучения в клонове на компанията. Така, че ако образованието ти е свързано с тези технологии, не подминавай обявите за уъркшопове в университета – не се знае дали някой гуру-инженер не отговаря и за подбора.

Работа във финансова институция

Ако искаш първата ти работа да е в компания от финансовия сектор, където ще придобиеш много ценни знания и ще имаш възможности за кариера, разгледай предложенията на лидери в сектора като БНП Париба Лични Финанси. Вече сме ти разказвали защо да избереш компанията ни за старт на кариерата си, но можеш да видиш и успешни примери за колеги, които са започнали като студенти от базови позиции и вече управляват важни проекти. Не забравяй и, че можем да ти предложим работно време, съобразено с графика на лекциите ти и така да съчетаеш ученето със старт на страхотна кариера.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации