Лични финанси

Семейна почивка – забавление с малък бюджет

Публикувано на 4 юни 2015 от Катя Делипавлова

Семейна почивка – забавление с малък бюджет

Днес колежката ни Ивета Младенова, Експерт Директен Маркетинг, ще ни разкрие как е планирала семейната си почивка с бюджет до 500 лв.

При първите слънчеви лъчи, веднага започнах да мисля за плановете си през лятото. Толкова се развълнувах, че дестинациите в съзнанието ми се сменяха и променяха през минута. В цялата тази еуфория забравих да се съобразя с графика ми за отпуск и семейния бюджет, както и че за първи път ще пътуваме заедно със сина ми.
Съвсем естествено, на база емоционалната ми устременост да избера топ дестинация, единственото, което се получи е голяма бъркотия. Беше ясно, че ми е необходим друг подход, както и отговор на няколко основни въпроса – От къде да започна? Какво е важно за мен и семейството ми? Как да планирам бюджета си така, че да комбинирам перфектната почивка с разходите, които ме очакват и след нея? Все пак желания ремонт през август месец заслужава допълнително внимание до най-малкия детайл.

За първи път ми предстоеше да организирам семейна почивка през лятото с малкото си дете. Наложи се бързо да пренаредя приоритети си и да начертая ясни и лесни стъпки, които да следвам. Успях умело да:

  1. Планирам бюджета си;

  2. Проуча няколко оферти за по-близки и по-далечни дестинации, отговарящи на определен брой свободни дни от графика ми за отпуск;

  3. Избера места, които да осигурят комфорт и спокойствие за всички нас, както и да можем да отделим време за хобито си;

  4. Съобразя местата за отдих с това да е достатъчно безопасно и същевременно любопитно за малкия ми син;

  5. Съчетая всичко изброено до тук с приятна компания :)

Изборът е направен:

Бюджет до 500 лв. и 5 дни през месец юли: ще си организираме семеен лагер на открито с още две приятелски семейства. В близост има къмпинг с басейн и детски кът плюс осигурен медицински персонал. Безброй допълнителни дейности напълно съвпадащи с любимите ни занимания – конна езда, риболов, организиран транспорт до исторически забележителности и много други. В случай, че в твоя бюджет няма отделено перо за закупуване на нови стоки от такъв тип, най-лесно и бързо е да ги заемеш от приятел.

Време е за семейна почивка с малък бюджет, а след това и планиране на дългоочаквания ремонт :)

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации