Нашата дейност

С JETCREDIT се купуват най-много смарт устройства

Публикувано на 4 август 2014 от Катя Делипавлова

С JETCREDIT се купуват най-много смарт устройства

Най-често купуваните стоки на изплащане с JETCREDIT са „умните” устройства – смарт телевизори, лаптопи, таблети и смартфони.

Това показва 8-то издание на популярната класация „Топ 10 на изплащане”. Рейтингът е изготвен от БНП Париба Лични Финанси, България и обхваща първата половина на 2014 г.

Данните отчитат ръст от 250% на продажбите на смартфони на изплащане спрямо същия период на 2013 г. Така те се придвижват до 3-та позиция в класацията, непосредствено след безспорните лидери – телевизори и преносими компютри.

Интересът към таблетите също е нараснал значително – с близо 50%, което ги извежда на 5-то място в класацията. Така четири от петте най-търсени стоки за покупка с JETCREDIT са смарт устройства. За тях са получени близо 73 000 молби за финансиране.

По-скъпи покупки 

Анализът на резултатите показва, че за хората е важно не само да имат модерно устройство, но и държат то да бъде с отлични характеристики, които да отговарят на повишаващите се изисквания. Доказателство за това е, че най-търсените модели в последното издание на класацията са по-скъпи в сравнение с победителите от предишния рейтинг „Топ 10 на изплащане”.

Според данните, за първата половина на 2014 г., най-търсената стока на изплащане е 40” 3D LED Full HD смарт телевизор, който е свързан с интернет, поддържа приложения за социални медии и т.н. За сравнение в предишните издания на рейтинга най-търсените телевизори бяха 32” LCD HD ready. Средната цена на новия победител е 870 лв., което е приблизително два пъти повече от цената на победителя за 2013 г.

Средната цена на най-търсения смартфон е 1 320 лв. Неговите основни характеристики са: 4” дисплей, 16GB вградена памет, HD резолюция, 8 MPX камера и iOS операционна система. Най-харесваният модел в предишното издание беше на цена 920 лв.

Най-популярният таблет също е по-скъп в сравнение с резултатите от 7-то издание на класацията. Неговите характеристики са: средна цена 570 лв., 10.1” PLS TFT LCD дисплей с резолюция 1 280x800, 16 GB памет и операционна система Android 4.0 OS. Поддържа GSM, EDGE и 3G мрежи и така осигурява постоянен достъп до интернет.

Постоянна връзка с интернет

Най-голямото предимство на всички тези устройства е, че осигуряват постоянна връзка с интернет. За съвременните хора това е много важно и затова се купуват все повече смартфони, таблети, лаптопи и смарт телевизори. Това позволява на потребителите да бъдат във връзка с колеги, приятели и роднини, да споделят снимки и видео или да слушат музика през уеб канали.

Интернет променя и домашното забавление. Огромното многообразие от възможности, които предоставя мрежата, вече са достъпни и през телевизора. Зрителите вече могат да гледат любимите си филми и музикални клипове на голям екран, да използват програми за разговори и дори да пазаруват докато са на дивана.

Останалите стоки и техните позиции в класацията са представени в осми брой на „Топ 10 на изплащане”.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации