Нашата дейност

С JETCREDIT се купуват най-много смарт устройства

Публикувано на 4 август 2014 от Катя Делипавлова

С JETCREDIT се купуват най-много смарт устройства

Най-често купуваните стоки на изплащане с JETCREDIT са „умните” устройства – смарт телевизори, лаптопи, таблети и смартфони.

Това показва 8-то издание на популярната класация „Топ 10 на изплащане”. Рейтингът е изготвен от БНП Париба Лични Финанси, България и обхваща първата половина на 2014 г.

Данните отчитат ръст от 250% на продажбите на смартфони на изплащане спрямо същия период на 2013 г. Така те се придвижват до 3-та позиция в класацията, непосредствено след безспорните лидери – телевизори и преносими компютри.

Интересът към таблетите също е нараснал значително – с близо 50%, което ги извежда на 5-то място в класацията. Така четири от петте най-търсени стоки за покупка с JETCREDIT са смарт устройства. За тях са получени близо 73 000 молби за финансиране.

По-скъпи покупки 

Анализът на резултатите показва, че за хората е важно не само да имат модерно устройство, но и държат то да бъде с отлични характеристики, които да отговарят на повишаващите се изисквания. Доказателство за това е, че най-търсените модели в последното издание на класацията са по-скъпи в сравнение с победителите от предишния рейтинг „Топ 10 на изплащане”.

Според данните, за първата половина на 2014 г., най-търсената стока на изплащане е 40” 3D LED Full HD смарт телевизор, който е свързан с интернет, поддържа приложения за социални медии и т.н. За сравнение в предишните издания на рейтинга най-търсените телевизори бяха 32” LCD HD ready. Средната цена на новия победител е 870 лв., което е приблизително два пъти повече от цената на победителя за 2013 г.

Средната цена на най-търсения смартфон е 1 320 лв. Неговите основни характеристики са: 4” дисплей, 16GB вградена памет, HD резолюция, 8 MPX камера и iOS операционна система. Най-харесваният модел в предишното издание беше на цена 920 лв.

Най-популярният таблет също е по-скъп в сравнение с резултатите от 7-то издание на класацията. Неговите характеристики са: средна цена 570 лв., 10.1” PLS TFT LCD дисплей с резолюция 1 280x800, 16 GB памет и операционна система Android 4.0 OS. Поддържа GSM, EDGE и 3G мрежи и така осигурява постоянен достъп до интернет.

Постоянна връзка с интернет

Най-голямото предимство на всички тези устройства е, че осигуряват постоянна връзка с интернет. За съвременните хора това е много важно и затова се купуват все повече смартфони, таблети, лаптопи и смарт телевизори. Това позволява на потребителите да бъдат във връзка с колеги, приятели и роднини, да споделят снимки и видео или да слушат музика през уеб канали.

Интернет променя и домашното забавление. Огромното многообразие от възможности, които предоставя мрежата, вече са достъпни и през телевизора. Зрителите вече могат да гледат любимите си филми и музикални клипове на голям екран, да използват програми за разговори и дори да пазаруват докато са на дивана.

Останалите стоки и техните позиции в класацията са представени в осми брой на „Топ 10 на изплащане”.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации