Нашата дейност

Повишава ли се финансовата грамотност на българите?

Публикувано на 24 август 2018 от Валентина Райнова

Повишава ли се финансовата грамотност на българите?

Скоро показахме за какво харчат мъжете и за какво жените. Ще ти разкажем повече и за успехите на българите в управлението на личните финанси.

Новото издание на обзора "Потребителският кредит на българина" показа, че най-желаните потребителски кредити са за ремонт на дома, обединяване на задължения и покупка на употребяван автомобил.  Освен това отчете и ръст от 12% на средната сума на молбите за потребителски кредити, в сравнение с периода ноември 2016 г.-април 2017 г. Тази тенденция се наблюдава главно при кредитите за обединяване на задължения. При тях беше отчетен  ръст от 13% в сравнение с година по-рано, както и увеличение на средната сума на заявките, която достигна 7 308 лева.

Защо българите търсят кредити за консолидация?

Според експертите на компанията, това е знак, че хората управляват разумно семейния си бюджет и търсят възможности да консолидират заемите си при по-изгодни условия, в сравнение с времето, когато са били изтеглени. Данните на БНП Париба Лични Финанси показват, че за кредити за обединяване на задължения кандидатстват не само хора с финансови затруднения, но и клиенти с високи доходи, които редовно обслужват вноските си. Те се стремят да намалят броя на месечните си плащания, което спестява време и намалява броя на таксите, заплащани към различни финансови институции. Това е показател и за повишаваща се финансова култура на българина - положителна тенденция за финансовия сектор.

Управителят на БНП Париба Лични Финанси Жозе Салойо заключи във връзка с обзора: "Ръстът на средния размер на молбите за потребителски кредити показва, че доходите на хората нарастват и те са готови да потребяват повече".

БНП Париба Лични Финанси финансира до 80 000 лева за обединяване на задълженията, като периодът на изплащане е до 96 месеца. Всички кредити са съобразени с нуждите на клиента, което ги прави много удобни за управление. Това е и една от причините компанията да е сред лидерите на българския пазар за потребителско кредитиране.

Можеш да реализираш плановете си като кандидатстваш удобно за потребителски кредит на сайта на БНП Париба Лични Финанси.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации