Лични финанси

Моят първи кредит: Какво трябва да знаеш?

Публикувано на 10 юли 2017 от Веселина Евтимова

Моят първи кредит: Какво трябва да знаеш?

Мечтаеш за екзотична екскурзия, собствен автомобил или последен модел смарт телефон.

Често желанията и плановете могат да се окажат по-големи от възможностите ти или да не искаш да изразходваш спестяванията си за мечтаната покупка. В подобни моменти човек се замисля за потребителски кредит, с който да осъществи плановете си. Сигурно имаш много въпроси, а ние ти даваме отговор на тях:

Какво трябва да имам предвид преди да взема първия си кредит?

Преди да изтеглиш първия си кредит трябва да се увериш, че можеш да си го позволиш. Да, той е голямо улеснение, защото намалява финансовата тежест при реализация на плановете ти, но в същото време е и голяма отговорност. Преди да кандидатстваш за кредит, провери каква е месечната сума, която можеш да отделяш, след като си приспаднал всичките си месечни разходи. Необходимо е да плащаш вноските си по кредита навреме всеки месец, а това е ангажимент, който изисква правилно планиране на  личните ти финанси.

Кредитна история. Какво е това?

При кандидатстване за кредит, кредитният консултант ще провери кредитната ти история. Тя представлява история на плащанията ти с кредитни карти и възстановяването на използваните суми по тях, изплащането на заеми, както и редовното плащане на битови сметки. За да създадеш положителен кредитен рейтинг, плащай задълженията си в срок. Така финансовите институции ще те разпознават като отговорен партньор и ще можеш да се възползваш от най-добрите им предложения. Повече за кредитната история можеш да разбереш в блога.

Как да имам кредитна история, ако това е първият ми кредит?

Можеш да започнеш своята кредитна история  като закупиш стока на изплащане. Имай предвид, че всеки български гражданин може да кандидатства за потребителски паричен кредит  или стока на изплащане  от нашата компания, ако е навършил 18 години. Когато редовно и отговорно изплащаш първия си заем, ще започнеш да градиш положителен кредитен рейтинг. Това ти дава възможност при следващото ти кандидатстване да се възползваш от по-бързо одобрение или по-нисък лихвен процент.

Как да избера отговорен кредитор?

Когато кандидатстваш за първия си потребителски кредит, те съветваме да се довериш на кредитор, който ще ти предложи индивидуална оферта спрямо финансовото ти състояние и моментни възможности. Процедурата по кредитиране да е бърза и удобна, да не се изискват поръчители и да имаш възможност да избереш размера на вноската си.

Можеш да разчиташ на нас, когато става въпрос за първият ти кредит. Ние държим на клиентите си и ти предлагаме ясни и фиксирани условия, лична финансова консултация при избора на кредит и по време на изплащането му. Можеш да кандидатстваш с три лесни стъпки през сайта ни или през телефона си.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации