Лични финанси

Топ 5 на най-добрите страни за посещение през 2020

Публикувано на 15 януари 2020 от Валентина Райнова

Топ 5 на най-добрите страни за посещение през 2020

Много хора в началото на годината си правят планове за пътешествия през следващите 12 месеца.

В случай, че и ти си от тях, виж нашите горещи предложения за дестинации през 2020 г. Някои от тях са добре познати, но други са прелюбопитни, дори и за опитните пътешественици.

5. Есватини (бивша Свазиленд)

Малка, приятна и изпълнена с приключения и красиви природни гледки, Есватини е една от най-недооценените (и най-малко посещаваните) дестинации в Южна Африка. Новото международно летище, както и подобрената пътна инфраструктура целят да увеличат броя на посетителите през следващите години. Разнообразните пейзажи в парковете и резерватите пък ще ти осигурят едно вълнуващо приключение.

4. Аруба

Може би не знаеш, че от всички Карибски острови, Аруба е най-малко засегнат от урагани и тропически бури. Това прави страната чудесен избор за екзотична почивка насред океана. Интересно е и, че островът има изключително строга политика за опазване на околната среда. Аруба предложи да е център за развитие на решения за възобновяеми енергийни източници на други страни, като разработи стратегия за въвеждане на забрана за всички пластмаси за еднократна употреба и слънцезащитни кремове от 2020 г. Целта ѝ е опазване на карибските рифове и намаляване на ефекта от човешката дейност.

3. Северна Македония

Най-близкото, и съответно най-евтино предложение за дестинация е Северна Македония. И нямаме предвид само Охридското езеро – страната може да предложи незабравими преживявания на всеки – има стари църкви и крепости, отлични условия за планински туризъм и страхотна кухня. Друго предимство е, че няма да имаш нужда от преводач, а и на много места можеш да плащаш с левове или евро.

2. Крайбрежието на Англия

За много хора Англия е Лондон, Манчестър или стария Йорк и незаслужено пренебрегват прекрасното крайбрежие на Албиона. Ако планираш да пътуваш от другата страна на Ламанша, обиколи малките рибарски градчета и ти гарантираме, че ще бъдеш приятно изненадан. Да се поразходиш по ветровитите кейове, да хапнеш вкусна риба, да се наслаждаваш на морския живот в скалните басейни, да намериш вкаменелости в древни скали или да видиш делфини да плуват в живописни плажове, са само част от изживяванията, на които можеш да се насладиш в Англия.

1. Бутан

Списание Lonely Planet описва Бутан като „мъничко парче от хималайския рай“ и я поставя на първо място в класацията си за най-добри страни за посещение през 2020 г. Ако харесваш заснежени планини, непокътната природа и невероятни манастири, то тогава стягай куфарите за кралството. Това е една малка държава, разположена между азиатските гиганти Китай и Индия, но и една от най-щастливите държави на света, в която има дори министерство по въпросите за националното благоденствие.

Която и от дестинациите да си избереш и да решиш да посетиш, винаги можеш да разчиташ на БНП Париба Лични Финанси. С нашите кредитни карти можеш да резервираш самолетен билет или пък хотелска стая, а самото пътуване можеш да финансираш с потребителски кредит.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации