Лични финанси

Как да намериш евтин самолетен билет в последната минута?

Публикувано на 13 ноември 2019 от Валентина Райнова

Как да намериш евтин самолетен билет в последната минута?

Колкото по-рано планираш пътуването си със самолет, толкова по-евтини билети можеш да намериш.

Ако ти се наложи да летиш изненадващо, също има начини полетът да е изгоден. Ето няколко съвета как да спестиш пари в последната минута:

1. Бъди гъвкав по отношение на пътуването

Сайтовете за самолетни билети предлагат различни опции за пътуването. Можеш да въведеш началната и крайната дестинация и датите на полетите и търсачката ще ти предложи варианти и комбинации. Обикновено директните полети са по-скъпи, но ако избереш вариант с прекачване, често той е по-евтин.

2. Тръгни от друг град

Доста нискотарифни компании летят от градове, близки до твоя и цената може да бъде по-изгодна. Вместо да търсиш полети само от София, разгледай и тези от Пловдив, например. Така преди полета можеш да пиеш кафе на ново място.

3. Пътувай в „евтините“ дни

Самолетните билети обикновено са по-евтини във вторник или сряда. Скорошно проучване на сайт за резервации на самолетни билети показа, че пътуването във вторник излиза с около 85 долара по-евтино от другите дни от седмицата. В същото време, неделя е най-скъпият ден за летене. Това важи и за часа на полета – най-ранните са по-евтини, защото на никой не му се става рано сутрин, нали?

4. Следи last minute офертите на туристическите агенции

Абонирай се за актуалните оферти на няколко туристически агенции, които продават самолетни билети. Много от тях имат изгодни предложения, тъй като е напълно възможно някой пътуващ, да се е отказал в последния момент. Обикновено туроператорите работят с нискотарифните самолетни компании и могат да предложат доста изгодни цени.

5. Плати с кредитна карта

Непланираното пътуване изисква и бързо плащане - трябва ти само кредитна карта и можеш да си резервираш самолетен билет за секунди. По този начин няма да натовариш семейния бюджет, тъй като плащането е разсрочено във времето, а и ще можеш да се възползваш от гратисния период на кредитната карта. Ако все още нямаш такава, то никога не е късно да се възползваш от предимствата на кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси.

Научи още съвети за изгодно пътуване.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации