Нашата дейност

Мога ли да отложа вноските по кредита си при извънредната ситуация?

Публикувано на 6 май 2020 от Валентина Райнова

Мога ли да отложа вноските по кредита си при извънредната ситуация?

Подробна информация за отсрочване на вноски на задължения по кредити.

БНП Париба Лични Финанси подкрепя своите клиенти в момент на трудност.
За нас като банка е много важно да изграждаме и поддържаме дългосрочни и коректни взаимоотношения с нашите клиенти. Ние сме доверен партньор за нашите клиенти и ги подкрепяме във всеки важен за тях момент, но също и при кризисна ситуация като настоящата.

Като отговорна банка БНП Париба Лични Финанси подкрепя клиентите си, засегнати от извънредното положeние, свързано с COVID-19 като сме готови да съдействаме по балансиран начин за запазване интересите на нашите клиенти и предлагаме механизми, по които да облекчат плащанията по своите кредити, в случай, че са засегнати от мерките, свързани с COVID-19.

В условията на извънредно положение, отлагането на вноски по кредити е възможност, за която към нас се обръщат все повече клиенти. В някои случаи това е продиктувано от промени във финансовата ситуация, породени от ограниченията, въведени заради COVID-19. В други случаи извънредното положение е продължение на по-дълготрайни затруднения в изплащането на кредитите. А понякога тази възможност обмислят и клиенти, които могат да посрещнат вноските си, но предпочитат да ги отложат, за да се "презастраховат".

Въпреки затруднената ситуация, е важно да направиш обмислено и отговорно решение дали да отложиш или не вноските си.  Нашият съвет е ако имаш възможност да плащаш вноските си, да не отлагаш този момент, т.к. ще успееш да покриеш задължението си навреме, като градиш и добра кредитна история. Презастраховането с отлагане на вноски в този момент може да се окаже неблагоприятно за теб в следващ момент, когато в действителност може да имаш необходимост от отлагането им. Прецени реално възможностите си и постъпи отговорно.

Предлагаме ти да се запознаеш подробно с възможността за ползване на отлагане на кредитни вноски към нашата компания, в зависимост от личната информация.

БНП ПАРИБА ЛИЧНИ ФИНАНСИ ОТГОВАРЯ НА ТВОИТЕ ВЪПРОСИ

1. Отлагате ли вноските по кредитите заради епидемията?

Отлагането на вноски по кредити е една от мерките за облекчаване на ефектите от ограниченията заради COVID-19, която БНП Париба Лични Финанси може да приложи за свои клиенти, които срещат затруднения.

Отлагането е възможно на индивидуален принцип след разговор с консултант, заявление от клиента и разглеждане на конкретната му ситуация, и при липса на просрочени задължения към началото на извънредното положение.

2. Мога ли и аз да си отложа вноската си? Засега мога да я плащам, но не съм сигурен за по-късен момент дали ще успявам.

Ако имаш кредит и имаш възможност да плащаш вноските си, съветваме те да продължиш плащанията по кредита си по план. Дори ако това означава малко повече дисциплина в разходите ти, ако запазиш плащанията си по план, това помага за изграждане и поддържане на добра кредитна история. Това се отразява и на условията, при които би могъл да ползваш кредит в бъдеще.

Дори да успееш да отложиш вноските си, това не отменя ангажимента ти да ги върнеш, нито дължимите лихви по тях. Единственото отражение би било, че ще изплащаш по-дълго време кредита си.

3. Винаги съм си плащал вноските коректно, но сега имам затруднения. Можете ли да ми предложите решение?

Отлагането на вноски е мярка, предназначена да подкрепи тези клиенти, които са изплащали кредитите си коректно до началото на извънредната ситуация, но срещат затруднения в резултат от COVID-19 ограниченията като безработица, неплатен отпуск, намаляване на доходите с 30% или повече, заболяване на клиента или член на семейството му от COVID-19, наложена карантина и т.н.

За да се възползваш от възможността за отлагане, ако си засегнат от тези обстоятелства, трябва да се обадиш на контактния ни център и след разговор с наш консултант да попълниш онлайн заявление за отлагане на вноски в специалния ни чатбот, за който консултантът ще ти изпрати линк. След разглеждане на заявлението, БНП Париба Лични Финанси ще те информира за резултата.

4. Отложете ми вноските или ги намалете. Случвало ми се е и преди да ги забавям, но сега стана още по-трудно.

Клиентите, които са имали забавени плащания на вноски и преди извънредното положение, не попадат в обхвата и не могат да се възползват от мерките за подкрепа заради COVID-19 ситуацията.

Разбираме, че ограниченията заради COVID-19 може да имат допълнително отражение върху финансите ти. Затова оставаме на линия да обсъдим индивидуално ситуацията ти и да потърсим взаимно приемливо решение, в зависимост от вече забавените плащания.

В случай, че имаш допълнителни въпроси или нужда от съдействие, не се колебай да се свържеш с нас. Запознай се с подробна информация за условията за отсрочване на кредитни задължения в страницата Отлагане на вноски.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации