Лични финанси

Късно ли е да организираш Новогодишните празници?

Публикувано на 10 декември 2019 от Валентина Райнова

Късно ли е да организираш Новогодишните празници?

Много хора вече са планирали къде ще празнуват Коледа и Нова година, а други се чудят дали не е твърде късно.

Все още не е късно!

Когато става дума за Коледа и Нова година, винаги е добра идея да планираш по-отрано, но ако не си успял, не се притеснявай! Сега е времето на изгодните last minute предложения. Така можеш да осъществиш една почивка на изгодни цени, дори и да не си се сетил навреме. Разгледай сайтовете за резервации на хотели или на любимите ти туристически агенции и почти сигурно ще откриеш твоето място.

Разпредели разходите си

Все още не е късно да разпределиш бюджета си до края на годината. Сметни колко пари ще ти трябват за подаръци на близки и роднини, за мечтаната ваканция или за пазаруване и реално с колко разполагаш. Така ще знаеш какво можеш да си позволиш и какъв кредит да вземеш, ако се наложи. В случай, че умело си разпределил бюджета, няма да се притесняваш за празничните разходи.

Можеш да използваш кредитна карта

Когато резервираш няколко седмици предварително почивката си и платиш с кредитната си карта, ще можеш да се възползваш от гратисния й период. Кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси имат дълъг гратисен период при покупки в магазин и онлайн - до 58 дни.

И при самолетните билети има last minute

Няколко седмици преди Коледа и Нова година е трудно да се намери самолетен билет, но last minute офертите и тук са актуална опция. Можеш да потърсиш изгодни полети и при туристическите агенции, които често могат да ти намерят място в самолета, а и предлагат добри отстъпки от цените. Затова те съветваме да хвърлиш едно око и на сайтовете на туроператорите, освен на самолетните компании.

Не забравяй да проучиш

За съжаление, невинаги получаваш това, което си харесал на снимка. Няма да е никак приятно да отделиш солидна сума за почивка по Коледа или Нова година и да останеш разочарован от нея, нали? Затова не забравяй да проучиш хотела – да го провериш в регистрите на Министерството на туризма за туроператорите и категоризираните туристически обекти. Не е лоша идея и да прочетеш коментарите на гости на хотела. Така ще видиш реални мнения и ще получиш повече информация от „първа ръка“.

Купи подаръците офлайн!

Знаем, че е по-изгодно да пазаруваш онлайн, но ако го направиш в последния момент има два риска. Първият е, че е възможно да срещнеш ужасните думи „Изчерпана наличност“. Вторият е, че покрай празниците при поръчките онлайн понякога има забавяне на доставките. Така може да не успееш да зарадваш любимите си хора. Затова, дори и да не ти се иска, ще трябва да се отправиш към моловете и големите магазини.

Каквото и да направиш, можеш да разчиташ на доверен партньор. Финансирай предстоящите празници с кредит от БНП Париба Лични Финанси. Така имаш фиксирана лихва и вноски за целия период на кредита, получаваш бърз и лесен процес на кандидатстване, без поръчители и без скрити такси и комисиони.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации