Лични финанси

Какви изгодни оферти има в края на зимата?

Публикувано на 27 февруари 2017 от Катя Делипавлова

Какви изгодни оферти има в края на зимата?

Краят на всеки сезон носи със себе си много изгодни last minute оферти. Ето някои от тях.

Last minute ски ваканции: до 60% намаления

В някои от популярните ски курорти сезонът продължава до края на март. А имайки предвид колко беше студена тази зима и падналия през януари обилен сняг в цяла Европа, сезонът може да продължи и до средата на април. По правило след 1 март цените чувствително се понижават, като понякога можеш да намериш предложения с до 60% по-изгодни от обявените преди началото на сезона. Така че, сега е удобен момент да се възползваш от изгодна ски почивка в България, Франция, Австрия или Италия.

Бяла и черна техника: до 50-60% по-ниски цени

В началото на годината са някои от най-големите изложения на техника, като това в Лас Вегас през януари и в Барселона през февруари. Тогава производителите показват на търговците за какво ще трябва да освободят площ в магазините си. И за да стане това по-лесно, ритейлърите обявяват големи намаления на домакинска техника, които могат да достигнат и до 50-60% за някои модели. Ето защо зимата е подходящ момент да смениш старата пералня или телевизор, например.

Употребяван автомобил

Обикновено хората купуват коли, особено втора ръка, през топлите месеци. Счита се, че зимата е доста слаб период за автотърговците. Имено затова те са склонни да правят по-големи отстъпки и така да разчистят място за новите попълнения.

Изгодната сделка често е въпрос на договорка с търговеца, но за да е наистина добра е важно да знаете как да изберете автомобила. Между другото, същото важи и за покупката на мотоциклет. А и ако го купите докато има сняг, спокойно ще можете да го стегнете до откриването на сезона.

Облекло: модели с 40-50% отстъпка

Два-три месеца преди затоплянето на времето, търговците на дрехи вече мислят за пролетните колекции и разчистват зимните. Предполага се, че който е имал нужда от ново яке, си го е купил преди началото на зимата или в първите ѝ месеци. Затова можете да попаднете на актуални модели с 40-50% отстъпка и то докато навън още е студено.

Ски екипировка

За нея важи същото като за дрехите. Така че без колебание се разходете из спортните магазини и огледайте дали няма да си харесате нови ски или сноуборд на изгодна цена. И не забравяйте да си припомните най-важното за избора на ски екипировка.

През зимата може да се пести не само от изгодни покупки, но и от нашите съвети за управление на битовите сметки

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации