Нашата дейност

Какво трябва да знаеш за Обединяване на задълженията

Публикувано на 29 март 2019 от Валентина Райнова

Какво трябва да знаеш за Обединяване на задълженията

ОтЛични финансови новини - Обединение на задълженията

Кредитът за обединяване на задължения е сред трите най-търсени от нашите сънародници специализирани потребителски кредити. Това сочат данните от обзора „Потребителският кредит на българина“, който се публикува два пъти годишно от водещата институция за потребителско кредитиране у нас БНП Париба Лични Финанси, България.

 

Хората най-често обединяват задължения към банки и други финансови институции, като вноски по потребителски заеми и кредитни карти. Много често това са кредити, усвоени при по-неизгодни спрямо сегашните пазарни условия и затова клиентите предпочитат да ги рефинансират.

 

Интересът към кредитите за обединяване на задължения е много висок и се очаква, че ще расте още. В по-развитите икономически страни това е обичаен продукт в портфолиото на финансовите институции, тъй като консолидирането е много полезен за клиентите инструмент - той им помага да изчистят бюджетите си и да плащат по-малко.

 

Според данните от обзорa „Потребителският кредит на българина” на БНП Париба Лични Финанси, средният размер на запитванията за кредит за обединяване на задължения надхвърля 5000 лв., но се очаква, че и тази сума ще расте. Компанията може да отговори на тази тенденция, защото кредитите, които предлагат за консолидация са с размер от 1 000 до 80 000 лева и дълъг срок на изплащане.

 

Всички продукти на БНП Париба Лични Финанси, България са с фиксирани условия за целия срок на договора, което означава че лихвата и размерът на вноската не се променят. Какво друго трябва да знаем, за да получим кредит за обединяване на задължения?

 

Отговор до няколко часа

 

БНП Париба Лични Финанси разработи и прилага иновативна и високоефективна система за автоматични становища. С нейна помощ около 80% от клиентите получават отговор на запитванията си за потребителски кредит за обединяване на задължения в рамките на няколко часа. След получаване на одобрение и подписване на договора, средствата се превеждат по банкова сметка на клиента до 24 часа.

 

По-малка вноска

 

БНП Париба Лични Финанси изготвя индивидуална оферта за всеки клиент в зависимост от неговия профил и броя и вида на задълженията, които иска да обедини. Благодарение на продукта за обединяване на задължения, месечната вноска може да бъде редуцирана много чувствително. Това се постига чрез рефинансиране на старите задължения при по-добри условия в сравнение с тези, при изтеглянето на съответния кредит и чрез удължаване на срока на кредита. До оптимизиране на бюджета на хората води и плащането на само една такса за превод, а не на 2, 3 или повече към различни финансови институции.

 

С обединяването на задълженията си, плащаш само една вноска към една финансова институция. Така по-лесно можеш да предвидиш стойността на перото „кредити“ в семейния бюджет. А и няма опасност да пропуснеш някое плащане, което да доведе до неприятни последствия за кредитната ти история. Имаш възможност да избереш удобна падежна дата съобразно числото, на което получаваш месечния си доход. И не на последно място - кредитът ти дава и възможност да усвоиш допълнителна сума, която да използваш за финансиране на нов проект.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации