Лични финанси

Какво да купуваме изгодно през август?

Публикувано на 6 август 2015 от Янита Минкова

Какво да купуваме изгодно през август?

Замислял ли си се, че лятото освен сезонът за активен отдих, вълни и прохладен бриз, може да бъде време и за покупки с намаление? Ето какво и защо е изгодно през август:

Черна и бяла техника

В периода септември-октомври производителите на техника представят нови модели. Ето защо, търговците се стремят да се освободят от старата стока, за да имат място за новата. И така, през лятото могат да се открият страхотни промоции на телевизори, хладилници, лаптопи и други.

Мебели и строителни материали

В разгара на сезона на ремонтите има изобилие от примамливи предложения за мебели и строителни материали. През летните месеци на изгодни цени могат да се купят: кухни, спални, обзавеждане за хол, санитарен фаянс и всичко за дома. Фирмите за дограма също имат атрактивни предложения, така че сега е моментът да помислиш за подобряване на енергийната ефективност вкъщи.

Градински мебели и плажни аксесоари

С наближаването на есента, в магазините трябва да се освободи място за новите колекции дрехи, ски оборудване и всичко, което не можем да използваме през лятото. За това през август започват големите намаления на градински мебели, плажни облекла и аксесоари. С други думи сега е моментът за ново барбекю или градинска люлка.

Всичко за ученика

Повечето родители се втурват да подготвят учениците в периода 10-15 септември, точно преди да удари училищният звънец. Това си има своите недостатъци. Първо-всеки пазарува тогава и книжарниците са пълни и второ – цените са по-високи, тъй като са заредени нови тетрадки, раници, кутии за моливи и други принадлежности. За да избегнеш суматохата, можеш да отделиш няколко часа и да напазаруваш отрано най-важното за първия учебен ден.

Зимни почивки

Август е времето за ранни записвания за ски ваканции. Ако не си сред хората, които си мислят: „Току що организирах една почивка, а вече трябва да мисля за следващата”, не забравяй принципа „колкото по-рано, толкова по-добре”. Особено ако искаш да се спускаш из френските или италианските Алпи.

Летни почивки

Да, разгарът на сезона е. И не се притеснявай, ако все още нямаш резервация. Понякога офертите в последния момент са по-изгодни от ранното записване. А ако си решил тепърва да избереш къде ще отдъхваш, можеш да провериш кои са топ дестинациите на лято 2015 г.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации