Лични финанси

Какво да купим в края на лятото?

Публикувано на 24 август 2016 от Лили Николова

Какво да купим в края на лятото?

В края на лятото много търговци обявяват големи намаления. Ето част от изгодните покупки, които можеш да направиш след отпуската.

Мебели

В този период на годината, можеш да се възползваш от намаления на всякакво обзавеждане, които обикновено започват от 10-15%. Големи отстъпки има и за стоки като матраци, дивани и холни секции, тъй като търговците очакват новите колекции.

Градинско обзавеждане

През септември и октомври можеш да се подготвиш за следващото лято с нови барбекю, градинска люлка, шатра и така нататък. Ако решиш да направиш такава покупка, не отлагай, тъй като се случва непродадената стока да бъде прибрана в складовете и отново изкарана през март-април на по-високи цени.

Почивки

Краят на лятото е времето за резервации за зимна ваканция. През септември цените все още са много изгодни, след което започват да пълзят нагоре. А ако искаш да караш ски в чужбина, сега трябва да разгледаш и предложенията на авиокомпаниите, за да си купиш по-изгодно билет.

Сега е и моментът за супер ранни резервации за следващата ти лятна почивка. Ако знаеш точно кога ще си в отпуска и къде искаш да я изкараш, можеш да попаднеш на намаления от 50-60% само за това, че ще резервираш 10 месеца по-рано. Това важи най-вече за круизни пътувания и ваканции на екзотични дестинации.

Летни дрехи

Ако не държиш следващото лято да си облечен в последните колекции на дизайнерите, можеш да се възползваш от разпродажбите на лятно облекло. Често намаленията надминават 40-50% и можеш да си купиш дрехи на добри цени.

Езикови курсове

Преди началото на учебната година, езиковите школи се стремят да запълнят свободните си места и затова пускат промоционални предложения. Така че, ако целиш да повишиш квалификацията си, можеш да разгледаш офертите.

А кои покупки  да отложиш?

Всичко, което ще е актуално през следващите месеци. В тази категория влизат: ски и сноуборд екипировка, зимни дрехи, отоплителни уреди, телевизори, лаптопи и т.н. Ако искаш да смениш техниката, по-добре изчакай „Черния петък“ през ноември или коледните намаления. В случай, че ти е твърде късно, винаги можеш да пазаруваш на изплащане с потребителски кредит.

И докато планираш следващите си покупки, предлагаме ти да си припомниш какво е изгодно да се купува през август.


Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации