Лични финанси

Как да превърнеш семейната ваканция в приятна мисия

Публикувано на 31 август 2018 от Веселина Евтимова

Как да превърнеш семейната ваканция в приятна мисия

Възможно е да пътуваш с децата и да успееш да си починеш като едновременно с това намалиш разходите си за почивка.

Когато настъпи дългоочакваният момент и ваканцията е само на няколко часа разстояние, ти предстоят важни задачи и основната  между тях е да стегнеш багажа на деца. Имаш доста работа преди да потеглиш, направи я по-лесна с няколко лесни съвета.

Два хитри спестовни трика за плажа 

Започни с приготвянето на багажа по-рано, за да имаш време за пазар. Приготви най-важните неща, които ще ти потрябват (мокри кърпички, лекарства, слънцезащитен крем, спрей против насекоми и други). След това подсигури удобството си на плажа с някоя нова покупка. Предлагаме ти да разгледаш онлайн магазините за къмпингуване и спортни стоки. 
Можеш да си купиш лека и удобна за носене плажна палатка, в която децата да си играят на сянка близо до морето през целия ден. Вместо да купуваш вода или сокове за децата с надценка от плажа, можеш да купиш практична хладилна раница, която да държи хладни напитки и храни за плажа. Осигури удобство и спокойствие на плажа и напазарувай лесно и бързо онлайн с кредитната си карта.

Пътувай умно 

Ако ти предстои дълъг път с кола, отдели време за няколко почивки. Децата ще имат нужда да излязат и да изгорят малко от натрупаната енергия. В идеалния вариант можеш да планираш спирка, която да включва детска площадка, а защо не и разходка в нов град.
Ако пък пътуваш със самолет, не се чуди как ще вземеш нещо за хапване и пийване на борда за малките. Кредитната карта може да помогне и тук - вземи някое лакомство, за да ги развлечеш и няма да ти се налага да се чудиш каква валута да използваш, тъй като повечето авиокомпании имат на борда си ПОС терминали.  

Ново място - нови правила 

Можеш да позволиш неща, които по принцип не са разрешени вкъщи. Гледане на телевизия веднага след събуждане - защо не, ако ще ти подари още един час сън. Ваканцията е удобен момент да научиш децата какво е бюджет. Нека имат определена сума всеки ден, която да могат да изберат как да похарчат: за сладолед, балони или някакво друго забавление. Обясни им, че трябва внимателно да избират как да я разпределят, защото не могат да я надвишат.

Осигури си помощ 

Прекрасно е, когато имаш възможност да пътуваш с приятели или роднини. Естествено, няма да е лесно за планиране, но пък ще е прекрасно преживяване. Не само ще прекараш повече време с любимите хора, но и децата ще имат постоянно забавление. Така и ти ще можеш да си починеш.  

А за непредвидени ситуации, можеш да разчиташ на кредитната си карта. Тя може да бъде полезна и когато имаш нужда и от медицинска помощ. Ако някой го заболи зъб или ти се наложи спешно лечение в чужбина, кредитната карта ти осигурява застраховка, която да покрие разходите ти. Тези услуги са доста скъпи навсякъде по света, но повечето картоиздатели предоставят на клиентите си специална застраховка именно за такива случаи.
И не забравяй - остави си поне един ден между прибирането и началото на работната седмица. Ще имаш нужда да разопаковаш багажа на спокойствие и да се подготвиш за предстоящата седмица. А може даже да ти остане време да прегледаш и семейния бюджет след отпуската.
Често почивката с децата е свързана с много разходи и време за планиране. Затова ти предлагаме три идеи, които ще ти спестят средства по организирането на семейната ваканция. Ако имаш нужда от вдъхновение за бързи и лесни семейни бягства от града, виж нашите четири предложения.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации