Лични финанси

Нашите 4 лесни и различни идеи за бягство от града

Публикувано на 8 юни 2018 от Веселина Евтимова

Нашите 4 лесни и различни идеи за бягство от града

Лятото е тук, а това е прекрасен повод да избягаш от града. Aко все още нямаш планове, но имаш желание за почивка, имаме няколко интересни предложения за теб.

Удобен и лесен вариант e да направиш резервацията си онлайн като платиш с кредитната карта и организираш почивката си с едно движение.

Минерални бани

България е известна с минералните си извори - в страната има над 225 естествени находища. Повечето от тях са с натурално гореща вода, но има и няколко със студена. Най-хубавото е, че всичките са лечебни. Благодарение на изобилието от минерална лековита вода, в България има много СПА хотели, басейни и бани, които предлагат различни възможности за почивка. Можеш да избираш според химичния състав, свойствата и температурата на водата. Или да предпочетеш най-удобната за теб локация. Голяма част от находищата се намират в планината - ще имаш възможност не само да се наслаждаваш на минералния басейн, но и да се разходиш сред природата. А защо не организираш и пикник на чист въздух?

Наеми къща

Не ти е необходим хотел, за да си починеш. Събери приятелите и изберете къща, която да е достатъчно голяма за всички. Или изведи семейството за няколко дни. Можеш да използваш сайтове като Airbnb и Booking, за да намериш подходящата къща за гости. Така имаш свободата да не зависиш от нищо и никого, да играете настолни игри в хола до късно и да споделиш времето с любими хора. Няма ограничения. А някои къщи се предлагат и оборудвани с джакузи и сауна. Намери най-подходящата за теб.

Избери морето

Още сме в началото на сезона и повечето курортни градчета се подготвят за лятото, а хотелите все още не са пълни. Това ти предоставя невероятната възможност да видиш Черноморието ни спокойно и да му се насладиш без туристическата глъчка. Много хотели предлагат специални промоции за дългите уикенди с включена храна и допълнителни развлечения. 

Уикенд в чужбина

Често не осъзнаваме какви сме късметлии тук - в Европа. Трябва да изминеш минимално разстояние и си в друга държава, с различна култура и обичаи, с непознат език и екзотична кухня. Трябва ти само малко приключенски дух. Кредитна карта също помага. С нея резервираш настаняването, покриваш лесно транспортните разходи, купуваш сувенири и плащаш в ресторантите. Може да не търсиш обменно бюро - можеш да се справиш и без местната валута. А нискотарифните авиокомпании предлагат страхотни оферти. Недей да пренебрегваш съседните държави, а избери следващата дестинация още сега.

Ако си готов за летни приключения, разбери как кредитната карта помага при пътуване.  Запознай се и с подробна информация за предимствата на кредитната карта от БНП Париба Лични Финанси.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации