Нашата дейност

Изпрати коледна картичка – спаси ледниците!

Публикувано на 20 декември 2016 от Кристиана Банкова

Изпрати коледна картичка – спаси ледниците!

В сезона на празниците БНП Париба желае да присъедини всеки към вдъхновяваща инициатива за опазване на нашата планета.

Проектът „Ice Memory”

Фондация БНП Париба подкрепя международния проект „Ice Memory“. Неговата цел е да се вземат проби от най-застрашените ледници на планетата, които да бъдат изучени и съхранени за бъдещите поколения. Ще бъдат изследвани ледниците в Боливийските Анди, Алпите, Кавказ и Хималаите. От всеки от тях ще бъдат взети по три проби . Една ще бъде подробно изучена, за да се събере база данни, а другите две ще бъдат транспортирани до Южния полюс, където ще бъдат дълбоко заровени при постоянна температура от -54 градуса и така ще бъдат съхранени за поколенията.

История на атмосферата и предсказание за бъдещето

Планинските ледници по целия свят постоянно се свиват в резултат на глобалното затопляне и това безценно научно завещание е в опасност от изчезване.
Изучаването на ледниците е много важно, тъй като те са „книга за историята на атмосферата“. В тях се съдържа ценна информация как се е променял климатът на планетата и какви процеси са се случвали на земята преди стотици и хиляди години. В пробите могат да се открият следи от тежки метали, окислявания, избухвания на газ и важни показатели. Още по-ценното е, че на базата на събраната от ледниците информация, могат да се направят прогнози за бъдещите промени в атмосферата.

Как можеш да подкрепиш проекта?

За да подкрепи проекта, фондация БНП Париба създаде сайта https://www.thewishodyssey.bnpparibas/#. През него всеки може да изпрати тематична коледна картичка до своите близки и приятели. За всяка изпратена честитка фондацията ще дарява по едно евро за реализация на проекта. Целта е да бъде събрана сумата от 40 000 евро. Ако тази цифра бъде достигната, фондацията се ангажира да удвои сумата и да дари още 40 000 евро.
От 2010 г. фондация БНП Париба подкрепя изследвания, свързани с изменението на климата чрез своята програма „Инициатива на климата“. Целта е да се предвиди въздействието на климатичните промени върху околната среда, както на местно ниво, така и по целия свят.  Вече сме ви разказвали за Глобалния въглероден атлас, който проучва и анализира информация за емисиите СО2.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации