Нашата дейност

Изпрати коледна картичка – спаси ледниците!

Публикувано на 20 декември 2016 от Кристиана Банкова

Изпрати коледна картичка – спаси ледниците!

В сезона на празниците БНП Париба желае да присъедини всеки към вдъхновяваща инициатива за опазване на нашата планета.

Проектът „Ice Memory”

Фондация БНП Париба подкрепя международния проект „Ice Memory“. Неговата цел е да се вземат проби от най-застрашените ледници на планетата, които да бъдат изучени и съхранени за бъдещите поколения. Ще бъдат изследвани ледниците в Боливийските Анди, Алпите, Кавказ и Хималаите. От всеки от тях ще бъдат взети по три проби . Една ще бъде подробно изучена, за да се събере база данни, а другите две ще бъдат транспортирани до Южния полюс, където ще бъдат дълбоко заровени при постоянна температура от -54 градуса и така ще бъдат съхранени за поколенията.

История на атмосферата и предсказание за бъдещето

Планинските ледници по целия свят постоянно се свиват в резултат на глобалното затопляне и това безценно научно завещание е в опасност от изчезване.
Изучаването на ледниците е много важно, тъй като те са „книга за историята на атмосферата“. В тях се съдържа ценна информация как се е променял климатът на планетата и какви процеси са се случвали на земята преди стотици и хиляди години. В пробите могат да се открият следи от тежки метали, окислявания, избухвания на газ и важни показатели. Още по-ценното е, че на базата на събраната от ледниците информация, могат да се направят прогнози за бъдещите промени в атмосферата.

Как можеш да подкрепиш проекта?

За да подкрепи проекта, фондация БНП Париба създаде сайта https://www.thewishodyssey.bnpparibas/#. През него всеки може да изпрати тематична коледна картичка до своите близки и приятели. За всяка изпратена честитка фондацията ще дарява по едно евро за реализация на проекта. Целта е да бъде събрана сумата от 40 000 евро. Ако тази цифра бъде достигната, фондацията се ангажира да удвои сумата и да дари още 40 000 евро.
От 2010 г. фондация БНП Париба подкрепя изследвания, свързани с изменението на климата чрез своята програма „Инициатива на климата“. Целта е да се предвиди въздействието на климатичните промени върху околната среда, както на местно ниво, така и по целия свят.  Вече сме ви разказвали за Глобалния въглероден атлас, който проучва и анализира информация за емисиите СО2.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации