Лични финанси

Искаш да декорираш дома си без да се охарчиш?

Публикувано на 18 април 2016 от Янита Минкова

Искаш да декорираш дома си без да се охарчиш?

Обновяването на интериора вкъщи не е задължително да бъде голям проект, в който да вложиш по-голямата част от времето и спестяванията си.

Предлагаме ти пет евтини, лесни и бързи начина да придадеш нов стил на дома си:

1. Вместо да пребоядисаш цяла стая, помисли за освежаване само на една стена. Избери основната, която да подчертае помещението и да играе ролята на рамка. Можеш да помислиш за подходящ, контрастен цвят, който тотално ще обнови облика на помещението. Ако разчиташ на собствените си усилия, боядисването на една стена може да ти струва около 20 лева. С това ще спестиш до 500 лева от услугите на майстор.

2. Можеш да обновиш прозорците, като смениш пердетата. Ако прозорците ти са със стандартни размери, ще намериш  готови пердета, които директно окачваш, без да се налага да харчиш състояние за тях. Цените варират, като започват от 15-20 лева и могат да стигнат до 50 лева. Но ако искаш да си ушиеш, вече говорим за суми от рода на 100 до 300 лева.

3. Замислял ли си се, че нов килим би придал тотално различен вид на стаята ти? Има магазини, които предлагат на разпродажба остатъци от луксозни мокети с намаление до 70%. Възползвай се от тях, като създадеш нужния ти размер от две или повече парчета. Така домът ти ще придобие оригинален облик.

4. Не забравяй, че всичко е в малките детайли. Ако имаш картини у дома, можеш да пребоядисаш техните рамки и да ги разместиш в различни стаи, така ще ги погледнеш от съвсем друг ъгъл и ще освежиш помещенията. А ако отделиш около 100 лева, можеш да се сдобиеш и с изцяло нова картина, която да вдъхне нов живот на мястото.

5. В търговската мрежа можеш да откриеш невероятно изобилие от различни по форма и размери рамки за снимки. Създай галерия на семейна фотография, като избереш рамки, които си подхождат по цвят. В зависимост от размера, формата и материала няма да похарчиш повече от 15 лева.

И ако тези съвети не са ти достатъчни, и си убеден, че няма да се разминеш с по-мащабен ремонт, виж как да го организираш с нашето „Ръководство за реконструкция на дома“. А финансирането на всеки твой проект, може да си осигуриш със специализирания ни потребителски кредит за  ремонт.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации