Лични финанси

Ръководство за реконструкция на дома

Публикувано на 25 февруари 2016 от Катя Делипавлова

Ръководство за реконструкция на дома

Преди да започнеш да буташ стени и да усвояваш тераси, отдели си достатъчно време за планиране и консултация със специалисти. Това със сигурност ще се отплати в дългосрочен план.

Повечето неуспешни ремонти се дължат на недобро планиране, което води и до надвишаване на бюджета. Ето как да се предпазиш от нежелани резултати:

Направи оценка на текущото състояние на дома си

Първата стъпка е да опишеш всички промени, които искаш да направиш. Изброй на лист какво очакваш да постигнеш с реконструкцията на дома си - от функционални и структурни до интериорни нововъведения.

Посъветвай се със специалист

След като си набелязал нужните действия, потърси специалист, който да те консултира – инженер или строителна фирма. Заедно ще можете по-лесно да идентифицирате структурните промени и най-вече да набележите кои от тях са възможни и кои не.

Добрите строители разполагат със специалисти като електротехници, водопроводчици, бояджии и дизайнери по интериор, така че можеш да се възползваш от пакетните им услуги.

Осигури си нужните законови разрешения

Провери за кои от реконструкциите ще е необходимо разрешение от общината и се съобрази със законовите изисквания към проекта ти. Тук отново ще ти е от полза, ако наемеш специалист в строителството, който да ти помогне с документацията.

Осигури финансиране на проекта

Разходите по един толкова мащабен ремонт могат да бъдат големи. Затова и специализираният ни потребителски кредит за финансиране на ремонт е до 70 000 лева. С него можеш да превърнеш апартамента или къщата си в уютен дом, без да правиш компромис с желанията си. След като изчислиш каква сума ще ти е необходима за ремонта, лесно ще я разсрочиш със заем за избран от теб период, с вноска според предпочитанията и възможностите ти.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации