Нашата дейност

Мишел Фуйе: Развитието на продуктите ще бъде основен приоритет

Публикувано на 4 август 2014 от Катя Делипавлова

Мишел Фуйе: Развитието на продуктите ще бъде основен приоритет

Мишел Фуйе е новият изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси, България. Той има над 20 годишен опит в областта на потребителското кредитиране, като цялата му кариера е преминала в групата BNP Paribas.

Международна кариера

Преди да се присъедини към българския екип на БНП Париба Лични Финанси, Мишел Фуйе е оперативен директор на BNP Paribas Personal Finance за Централна и Източна Европа, базиран в Прага. В периода 2004-2008 г. е член на борда на директорите и оперативен директор на Cetelem Китай (част от BNP Paribas Personal Finance). На тази позиция той отговаря за бизнес линиите: „Управление на риска”, „ИТ” и „Операции”. Мишел Фуйе е бил и член на борда на директорите и генерален мениджър „Риск и операции” на Cetelem Южна Корея в периода 2000-2003 г.

За годините в Далечния Изток той казва: Когато обсъждахме първото ми назначение в чужбина, не исках да отида в страна в Европа, тъй като бе твърде близо и сравнително познато. Исках да работя някъде далеч от Франция и да открия нова култура, нов език. Така дойде предложението за Азия.”

Адаптирането към новата среда става много бързо и днес Мишел Фуйе говори китайски и корейски. За него следващото предизвикателство е бързо да научи и български език. Той вече познава страната ни, тъй като преди пристигането си е прочел книги за историята и културата на България. „За мен наистина бе много интересно да разбера, че България е първата страна, създадена в Европа, още през 681 г. Има много неща, които да видя, а трябва да разбера и местния начин на мислене и традициите.”, казва Мишел Фуйе.

Плановете за България

Мишел Фуйе казва, че поема управлението на компания, безспорен лидер в своя сектор с отлични резултати през последните години. Затвърждаването на тези постижения е едно от основните предизвикателства за новия изпълнителен директор.

Приоритети за него ще бъдат и внедряването на принципа на делегиране. Според Мишел Фуйе делегирането на отговорности ще се разпространи във всички нива в компанията. Той казва: „Убеден съм, че когато вярвам на хората си и им давам по-големи отговорности, за тях това е по-голяма награда и постига по-висока ангажираността и отдаденост.”

Работата с партньорите

Ръстът на съвместния бизнес на компанията и нейните партньори ще бъде основна цел за новия изпълнителен директор. „Компанията ни ще продължи да подпомага ръста на бизнеса на търговските ни партньори. Ние ще продължим да ги подкрепяме при интегрирането на иновативни решения за кредит в техните онлайн магазини като системата BNP Paribas WebService 2.0. Това е съвсем нов подход за България и, според плановете ни, до края на годината ще бъде въведена във всички ”, казва Мишел Фуйе.

Бизнесът на партньорите ще бъде подкрепен и с активна маркетингова политика и предлагането на атрактивни промоции. Клиентите ще могат да се възползват от възможността да пазаруват на изплащане без оскъпяване и от различни схеми, които ще им дават отстъпки от кредита.

БНП Париба Лични Финанси, България ще предложи и нови продукти, каквито до момента не са били достъпни у нас. Това ще бъдат специализирани кредити с изгодни условия за клиентите.

Такива например са автокредитите „Нова” и „3+”, които са специално разработени с цел да улеснят клиентите в покупката на нов или употребяван автомобил. Техните предимства пред лизинга са представени в „Защо да избереш кредит за покупка на автомобил от БНП Париба Лични Финанси, България“.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации