Лични финанси

Идеи за допълнителен доход: Как да изкараш пари през лятото?

Публикувано на 19 юли 2016 от Катя Делипавлова

Идеи за допълнителен доход: Как да изкараш пари през лятото?

Източникът на допълнителни средства често пъти е пред очите ни без дори да забелязваме.

Както и преди сме писали, планирането е в основата на финансовата стабилност. И колкото по-отдалече започнеш, толкова по-добре. Затова днес ще ти дадем четири причини да започнеш да организираш зимната си ваканция още сега.

Настаняването ще ти излезе по-евтино

Сега е най-подходящото време да резервираш хотел, особено ако си наясно точно кога ще почиваш през зимата. В момента цените в зимните курорти са поне с 30-35% по-ниски в сравнение с периода септември-октомври, когато основно се правят резервациите.

И пътят ще е по-изгоден

Ако си избираш дестинация в чужбина, ще ти трябват самолетни билети. Както знаеш, и тях е добре да купиш по-рано. Колкото повече наближава полетът, толкова по-скъпи ще стават. Затова, след като резервираш хотела, разгледай и офертите на авиокомпаниите.

Ще можеш да си купиш изгодно нова екипировка

Старо правило на разумните шопинг маниаци е през лятото да купуват ски, а през зимата бански. През топлите месеци са големите намаления на ски и сноуборд екипировка – нова и втора ръка. От една страна търговците очакват новите колекции и се стремят да продадат старите. Затова и намаленията могат да стигнат до 40-50%, а понякога дори и да надминат 60%.

Подобно е положението и при екипировката втора употреба. Големи зимни комплекси в Австрия, Германия, Италия и Франция сменят ските, обувките и сноубордовете, които отдават под наем с нови. Предприемчиви търговци се възползват от това, купуват старото оборудване, карат го в България и го продават доста изгодно. Цената зависи от марката и състоянието на продуктите, но е добре да знаеш, че обикновено можеш да преговаряш.

Ще можеш отрано да сметнеш бюджета

Колкото по-отрано предвидиш почивката, толкова по-прецизен бюджет ще можеш да изготвиш. Не забравяй, че до края на годината има сериозни разходи като: подготовка за първи учебен ден, Коледа и Нова година. Затова е добре да планираш колко пари ще са ти необходими и как да ги осигуриш.

Ако след като направиш всички калкулации се окаже, че има някакъв недостиг, ще имаш достатъчно време да помислиш и за кредит за пътуване. Така ще разсрочиш плащанията във времето, няма да натовариш семейния бюджет и ще можеш да си доставиш всички зимни удоволствия, които планираш.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации