Нашата дейност

Експерти на БНП Париба Лични Финанси ще дават финансови уроци

Публикувано на 15 март 2018 от Валентина Райнова

Експерти на БНП Париба Лични Финанси ще дават финансови уроци

Десет доброволци от компанията ще се включат в проекта "Практични финанси".

Експертите на компанията ни се включиха като доброволци в кампанията "Практични финанси". Те ще предадат на ученици от гимназиален курс своите знания в областта на личните финанси и умелото управление на парите.

Какво е "Практични финанси"?

Целта на проекта "Практични финанси" е да помогне на учениците от гимназиалния курс на обучение да изградят полезни практически знания за управление на личните си финанси. Те ще научат как личните им финанси влияят върху качеството им на живот и ще разберат как финансовите избори, които правят, допринасят за постигане на желанията им.

Проектът ще обхване 10 теми от всички аспекти на финансите, които ще се преподават в рамките на два учебни срока, чрез уроци за представяне на нови знания, практически упражнения и тестове.

Упражненията ще включват бизнес примери и казуси, разработени от партньорите по проекта – БНП Париба Лични Финанси, България, NN България и Финансова група "Карол". Проектът е иницииран от българския финансов сектор и неправителствената образователна организация JA България. Той е подкрепен от Министерство на образованието, браншовите организации от сектора и корпоративни партньори.

Реализацията на проекта "Практични финанси" ще се осъществи на два етапа като в първия ще бъде подготвено учебното съдържание, а във втория етап ще започне практическото обучение на учениците.

Той ще стартира през втория срок на настоящата учебна година, а първата пълна академична година с обучение по "Практични финанси" ще бъде 2018/2019.

Как ще се включим в проекта?

БНП Париба Лични Финанси, България подкрепя реализацията на проекта не само с финансови средства, но и като осигурява доброволци, които ще се включат в преподаването.

Десет експерти от компанията ще споделят своите знания и ще дадат ценни съвети на учениците как по-добре и по-отговорно да управляват парите си. Интересът към инициативата беше изключително голям и броят на кандидатите беше по-голям от определения брой доброволци.

Подкрепата за проекта "Практични финанси" е естествено продължение на политиката на компанията ни за отговорно кредитиране, както и на усилията й в посока предоставяне на полезни съвети, свързани с управлението на личните финанси.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации