Лични финанси

Одобрен си за кредит: сега какво следва?

Публикувано на 27 декември 2018 от Валентина Райнова

Одобрен си за кредит: сега какво следва?

Разбери кои са следващите стъпки и как можеш да изплатиш по-бързо задълженията си.

Финансирането на плановете ти се случва на три етапа: кандидатстване за кредит, одобрение и получаване на парите. След това започва и изплащането на заема.

Кандидатурата ти е одобрена и сега е време за сключването на договора. Ако си наш клиент, за тази стъпка трябва да посетиш лично някой от офисите на банката ни. Финансовите експерти, които подготвят предложенията за договора имат професионален опит и ще ти помогнат да избереш най-добрата вноска за твоето финансово положение. Много е важно да прочетеш внимателно договора и да си сигурен, че си съгласен с всичките му точки. Можеш да го подпишеш едва след като си го прегледал и си съгласен с него. Винаги можеш да откажеш подписването на договора - кандидатстването за кредит не те обвързва с никоя банка.

Следващата стъпка е получаването на парите. Те се превеждат по банкова сметка. А какви стъпки трябва да предприемеш след това, за да направиш изплащането по-лесно?

Направи си план

За да бъде кредитната ти история в добро здраве, гледай винаги да плащаш задълженията си навреме. Сега знаеш каква сумата ще ти бъде отпусната и колко ще дължиш всеки месец. Ако още нямаш бюджет, сега е повече от препоръчително да си направиш такъв. Бюджетът всъщност не е нищо повече от личния ти план за харчене на пари. Трябва само да разпределиш приходите си така че да покрият разходите ти. Към тях ще трябва да добавиш едно перо за кредита си, а не забравяй да планираш и малко пари за непредвидени разходи.

Обедини задълженията си

Ако имаш и други разходи като кредитна карта, плащане на стоков кредит и други задължения, обедини задълженията си. Това ще спести не само време, но и такси към различните банки. А и няма да ти се налага да се притесняваш дали не си пропуснал някой от сроковете за плащане, защото ще трябва да следиш само една падежна дата.

Изплати кредита си по-бързо

Да, лесно е да се каже, но как? Трябва да внасяш повече от минималните кредитни вноски, за да съкратиш времето за погасяване на цялата сума. Можеш да опиташ да си намериш допълнителна работа, да намалиш разходите си или просто да отделяш повече от дохода си за изплащане на вноските. Бюджетът ще ти помогне за последните две.

Застраховай се

Ако няма задължителна застраховка към кредита ти, препоръчително е да сключиш такава. Можеш да намериш повече информация за различните видове застраховки, които БНП Париба Лични Финанси предлага на страницата ни.

Финансирането на плановете ти може да е лесно и удобно, когато е с правилния партньор. Ако имаш нужда от още финансови съвети, потърси отговорите на въпросите, които те вълнуват на блога ни.

Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Здравей, аз съм Валентина Райнова

Занимавам се с управление на съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че финансовата стабилност се постига с добре обмислени приоритети. За добрия баланс ми помага съставянето на месечен бюджет, разумните разходи и автоматизираното спестяване.

Още мои публикации