Нашата дейност

Обучението е път към успешната кариера

Публикувано на 30 март 2017 от Лили Николова

Обучението е път към успешната кариера

Един от най-важните ангажименти на БНП Париба Лични Финанси към служителите е да помага за тяхното професионално развитие. Част от това са обученията, които компанията организира.

Обучения по над 30 теми

През 2016 година са проведени обучения по 32 теми. Някои от обученията са технически и целят запознаване с процесите в компанията. Други целят развитие на различни умения или обхващат специфични аспекти при работа с клиенти, например. Езиковите обучения също са важна част от подготовката на служителите в контекста на развитие в рамките на международната група.

С тези обучения всеки служител може да получи нови знания и развива умения, пряко свързани с работата му. Целта е допълнително развитие на компетенциите, което означава, че клиентите ще получат по-добро обслужване, консултация или продукт.

Тренинги в удобно време

За БНП Париба Лични Финанси е много важно служителите да се чувстват комфортно както по време на работа, така и на обучение. Затова и тренингите могат да бъдат присъствени на място в компанията или в подходящи изнесени обучителни центрове. Гамата от обучителни форми се допълва от интернет платформа за дистанционни обучения, която позволява лесен достъп до курсове в удобно за служителя време.  А  освен 32-та присъствени, през 2016 са проведени и 13 дистанционни курса.

Близо 1 300 дни обучения

Общият брой обучителни дни извън работното място за изминалата година е 1296. Това прави почти два дни средно на човек, инвестирани в развитието на уменията и компетенциите, извън задължителните технически и продуктови обучения. Принос имат и експертите обучение в отделите, чиято основна роля е разработването и провеждането на подходящите обучителни модули, така че клиентите да срещнат компетентни, уверени и мотивирани лица. 

Обучение от първия ден

Освен текущите обучения за разширяване на знанията и уменията, компанията осигурява на всеки новопостъпил служител задължителна встъпителна програма, през която преминава. Тя е комбинация от модули, които се провеждат от ръководителите на работното място и дистанционни сесии. В зависимост от спецификите на позицията, това обучение е с различна продължителност – между една и три седмици.

Заедно с естествената задача на тези програми да подготвят служителите за изпълнение на работата, основна тяхна цел също е да покажем на всеки нов член на екипа ни светът на БНП Париба Лични Финанси, нашите ценности, принципи на поведение и взаимен ангажимент.

Фирмена библиотека

На разположение на служителите (не само на най-любознателните) е и фирмена библиотека с над 200 заглавия. Компанията се стреми да поддържа богат каталог със заглавия на бизнес тематика, които са интересни за служителите и биха им помогнали да усъвършенстват и развиват своите професионални умения и компетенции.

Обученията са важна част за постигането на успешна кариера и само една от многото причини защо да избереш БНП Париба Лични Финанси за старт на кариерата си. И като стана дума за кариера, ние вярваме, че когато човек се стреми към развитие на уменията и компетенциите си, това е основа за успех в работата му. Ето и един пример за това как от базова позиция в компанията може да се стигне до управление на важни проекти.

Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Здравей, аз съм Лили Николова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и рекламни проекти в ПБ Лични финанси.

Как управлявам парите си?

Доброто планиране и умелото харчене винаги ми помагат да поддържам баланс. Така мога да посрещна всякакви ситуации без затруднение за разполагаемия ми бюджет.

Още мои публикации