Нашата дейност

Отбелязахме 15-ия си рожден ден с 15 ярки идеи

Публикувано на 5 декември 2016 от Кристиана Банкова

Отбелязахме 15-ия си рожден ден с 15 ярки идеи

През месец ноември компанията ни навърши 15 години. Ето как отбелязахме празника.

За 15-та си годишнина организирахме еднодневно събитие под мотото 15 ярки идеи / #15BrightMinds, която се проведе в зала „Сердика“ на „София Хотел Балкан“. Събитието беше от две части: бизнес закуска с журналисти и конференция от три дискусионни панела, посветена на личните финанси и развитието на финансовия сектор.

Бизнес закуската

Пред повече от 20 журналисти новият Изпълнителен директор на БНП Париба Лични Финанси, България Бруно Льору разказа какво сме постигнали през последните 15 години, какви са очакванията за резултатите през 2016 г. и как ще се развива компанията. Според него тази година ще бъде рекордна за компанията с ръст на новия бизнес от 15% в сравнение с 2015 г. Така ще надминем нивата от пиковата 2008 г. със 7%. Прогнозата за 2017 г. е за ръст от 10%, което допълнително ще ни утвърди като лидер на пазара на потребителско кредитиране в България.

Г-н Льору сподели и любопитни факти за дейността ни през последните 15 години. Ето и някои от тях:

- Имаме клиент, който коректно е изплатил 39 потребителки кредита;

- Най-често сме финансирали покупката на изплащане на телевизори – 420 000 броя;

- Най-скъпият телевизор, закупен на изплащане с потребителски кредит е на стойност 37 000 лева;

- Финансирали сме покупката на чисто нов автомобил на стойност 70 000 лева;

- Отпуснали сме над 3.3 милиона кредита;

- Имаме над 1.4 милиона клиенти. От тях над 710 000 са ползвали продуктите ни повече от веднъж, а над 420 000 – повече от три пъти.

След презентацията на Бруно Льору, Ралица Захариева, Директор „маркетинг и комуникации“ на компанията представи третото издание на обзора „Потребителският кредит на българина“. Според него хората най-често търсят финансиране за проекти като ремонт на дома, обединяване на задължения и покупка на употребяван автомобил. Любопитно е, че покупката на кола влезе в топ 3, измествайки парите в брой. Друга важна тенденция е ръстът на търсените суми, което показва, че хората вече са по-уверени по отношение на личните си финанси.

Конференцията

Като една от най-големите компании в сектора на потребителското кредитиране в България, решихме да инициираме разговор по теми, които са важни за всички участници на пазара. Сред тях бяха нивото на финансова грамотност в България; добри практики в потребителското кредитиране; инвестиции и развитие на бизнес средата; иновации във финансовия сектор и други. По тях дискутираха представители на българския и чуждестранен бизнес, институции, международни бизнес организации и експерти в областта на финансите. Сред участниците бяха:

- Константин Арабаджиев, член на Комисията за защита на потребителите;

- Деян Василев, Изпълнителен директор на moitepari.bg;

- Тихомир Тошев, Кредитен консултант;

- Росица Вартоник, Изпълнителен директор на „Инициатива за финансова грамотност“;

- Ханс Бруке – председател на УС на групата БНП Париба в България;

- Стефан Дюлае – председател на Френско-българската търговска и индустриална камара;

- Ваня Манова – Мениджър на MasterCard, България и Македония

Също така наши колеги от Франция представиха интересни иновации във финансовия сектор и тенденциите, които ще определят търговията и ползването на финансови услуги в бъдеще. Конференцията се превърна в събитие от високо ниво, което привлече вниманието на медиите, бизнеса и институциите. Целта беше постигане на реално подобрение на средата както за тези, които са свързани с предоставянето на финансови услуги, така и за всички техни ползватели.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации