Лични финанси

Търсиш си работа в банка? Подготви CV

Публикувано на 22 януари 2020 от Веселина Евтимова

Търсиш си работа в банка? Подготви CV

Ако търсиш работа във финансовата сфера, доброто CV e шанс да направиш чудесно първо впечатление на специалистите по подбор.

Ето и няколко полезни съвета, които могат да ти помогнат да си осигуриш интервю.

Съвет 1: Обърни внимание на детайлите

Най-важно е CV-то дава достатъчно информация за уменията и квалификациите ти. Затова сподели колкото е възможно повече детайли за опита си, образованието и квалификациите. Така работодателят ще придобие представа за сегашното ти кариерно развитие. Стреми се да бъдеш изчерпателен и искрен за уменията, които притежаваш без да изпадаш в излишни подробности. Не забравяй да включиш и актуална информация за контакт. Можеш да добавиш и LinkedIn профила си и личния си блог или влог, ако имаш такъв и искаш да се похвалиш с него.

Съвет 2: Подходи индивидуално

Не изпращай едно и също CV дори и да кандидатстваш за еднакви позиции в различни банки. Всяка финансова институция има свои изисквания към кандидатите, които ще усетиш, ако внимателно разгледаш обявата. След това подготви автобиографията си така, че да отговаря на тях. Така ще направиш добро впечатление на специалистите по подбор.

Съвет 3: Сподели своите резултати

Наблегни не само на това какво си правил досега, но и на резултатите, които си постигнал. Такава възможност имаш в графата за описанието на задълженията – тук се фокусирай върху ценностите и инструментите, с които си работил; успехите, които си имал, дори и наградите, които си получил за постиженията си.

Съвет 4: Провери за правопис и грешки

Това е много съществена част от едно CV. Никой не иска да чете редове, пълни с правописни грешки. Помоли някой близък или приятел да го прочете, защото може да открие техническа грешка, която си пропуснал.

Съвет 5: Използвай платформи за оригинален дизайн на CV

В интернет можеш да откриеш най-различни формати на автобиографии. Можеш да използваш платформите с типови темплейти, за да си направиш оригинално CV, с твой собствен дизайн и модел. Така ще се отличиш с индивидуален подход и ще си с едни гърди напред пред конкуренцията още в първия етап на кандидатстване. Това би могло да ти осигури предимство пред работодателя, тъй като всеки цени добрите хрумвания.

След като вече знаеш как да подготвиш добро CV, ти предлагаме да видиш и кои са топ уменията и ключовите компетенции, необходими за успешен старт на кариера във финансовата сфера.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации