Нашата дейност

От старт на кариерата до управление на проекти

Публикувано на 27 октомври 2016 от Катя Делипавлова

От старт на кариерата до управление на проекти

Зад всяка успешна кариера е имало компания, която е повярвала в своите служители.

В БНП Париба Лични Финанси вярваме в своите служители и се гордеем с техните успешни професионални истории. За да ти покажем какво имаме предвид, днес ще ти разкажем две от тези истории.

Представяме ти Румяна Танева и Георги Петков.

Румяна заема важнa роля в мащабен проект за повишаване на ефективността на процесите в компанията, а Георги е ангажиран в иновативен проект за въвеждане на нова вътрешна информационна система.

Ето как от базови позиции в компанията, благодарение на усилията, упоритостта и личните си качества, двамата днес играят ключови роли в тези така важни за компанията проекти:

Пътят до сегашната позиция

Румяна е в компанията от 8 години и 8 месеца. Започва кариерата си като „Оператор обработка и проверка на данни“ в отдел „Кредитиране“. Постепенно, благодарение на придобитите умения, тя преминава през различни длъжности в отдела, включително ръководител екип „Кредитни инспектори“, и стига до сегашната си позиция – Мениджър оперативна ефективност.

Георги пък е в компанията от почти 9 години. Първата му позиция е „Инспектор събиране на просрочени вземания“. Отличната му работа е оценена от мениджмънта в компанията и той също получава възможности като ръководител екип отдел „Събиране“, а след това и като част от проектен екип. Настоящата му позиция е Старши мениджър проекти.

И двамата са се развивали в професията благодарение на страхотната си работа и отдадеността, която са демонстрирали.

Старанието им е забелязано и оценено от преките им ръководители, които впоследствие ги промотират за подходящите за тях позиции в компанията.

Какви качества трябва да притежаваш, за да успееш?

За Румяна много важна е упоритостта. Тя казва: „Аз съм много упорит и целеустремен човек – не само в работата си, но и в личния си живот. Не правя компромис с качеството на това, което произвеждам, защото смятам, че човек е това, което създава. С други думи, ако не даваш 100 процента от себе си във всичко, което правиш, означава, че не си 100-процентов човек“.

Георги пък изтъква, че много важни са самообладанието, дипломатичността и адаптивността. Той предпочита първо да изслуша отсрещната страна, да осмисли информацията и след това да предприеме действия. Разбира се, когато е притиснат от времето, се доверява на интуицията си. Дипломатичността е важно качество, особено, когато се налага да се намери баланс между участниците в даден проект. Що се отнася до адаптивността, Георги казва, че: „в глобална корпорация като нашата, и в сферата на икономиката като цяло, промените са ежедневие. Способността на даден човек да се адаптира бързо и адекватно към тях със сигурност е сериозно преимущество“.

Следващи стъпки

И двамата герои на днешния ни разказ имат смели планове за бъдещето. Георги най-напред ще се съсредоточи върху следващия проект на компанията. А в по-дългосрочен план „интерес за мен представлява политиката. Въпреки че в България в последните години това е „мръсна“ дума, смятам, че има нужда от млади, кадърни и амбициозни хора, които да променят сегашното статукво“.

Пред Румяна има две основни предизвикателства: да завърши успешно програмата, която управлява и да се утвърди на настоящата си позиция.„В дългосрочен план, целта ми е да не спирам да се развивам, да приемам нови предизвикателства, за да си „открадна“ най-ценното от всяко начинание. Напускането на зоната на комфорт изисква усилия, но е неизбежно, за да се подобряваме – ако продължаваш да правиш това, което правиш сега, ще продължаваш да получаваш това, което имаш днес."  

Днес ти представихме двама от колегите, които от базови позиции са се развили до нивото да управляват важни за компанията ни проекти. Ако искаш да се присъединиш към тях, виж защо да избереш БНП Париба Лични Финанси за кариерата си.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации