Лични финанси

Защо си струва да плащаш с кредитна карта?

Публикувано на 31 януари 2017 от Катя Делипавлова

Защо си струва да плащаш с кредитна карта?

Няма да те убеждаваме, че да имаш кредитна карта става все по-популярно и в България. Вместо това ще ти дадем 4 конкретни ползи да плащаш с кредитна карта.

Предимството да си притежател на кредитна карта е в удобството да разполагаш с предварително одобрената сума по всяко време.

Ако притежаваш кредитна карта, използвай я, за да:

Печелиш отстъпки, бонуси и награди при плащане с кредитна карта

Както онлайн, така и във физическите магазини, можеш да се възползваш от различни промоции при плащане с кредитна карта.

Тези промоции, могат да ти донесат отстъпки, подаръци, екскурзия в чужбина – всичко зависи от конкретната кампания на издателя на картата.

С кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси, например, можеш да пазаруваш с отстъпка в магазините на „Зора“, ако притежаваш Кобрандирана MasterCard Зора.

Важно е да знаеш, че за всяка промоция има определени условия и срок, в който да използваш картата си, затова е важно да следиш информацията в сайта на издателя ти.

Пазаруваш от сайтове, в които се плаща само с кредитна карта

Попадал ли си на чужди сайтове, в които, за да пазаруваш или резервираш хотел, трябва да притежаваш кредитна карта? Да, има такива търговци, както и платформи за обучения в Интернет. Вратите за тях са вече отворени и спокойно можеш да плащаш с кредитната си карта.

Все пак, внимавай откъде пазаруваш – избирай проверени търговци с добро име, и научи какво трябва да знаеш за безопасен онлайн шопинг.

Купуваш на изплащане при съкратена процедура

Една от възможностите за плащане с кредитна карта от БНП Париба Лични Финанси е разсрочването на по-големи покупки на равни месечни вноски. Това означава, че можеш да си купиш стока на изплащане от търговските партньори на компанията, със съкратена процедура и предварително одобрение в рамките на кредитния ти лимит.

Плащаш в целия свят без да обменяш валута

Не на последно място - кредитната карта ти позволява да пазаруваш, където и да си по света без преди това да си обменял местна валута.

Кредитната карта може да е много полезна за теб и твоите лични финанси. За да се възползваш максимално от ползите й, трябва да имаш финансова дисциплина и да знаеш как да управляваш бюджета си.

А ето къде можеш да научиш повече за кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси и текущите промоции.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации