Лични финанси

Защо си струва да плащаш с кредитна карта?

Публикувано на 31 януари 2017 от Катя Делипавлова

Защо си струва да плащаш с кредитна карта?

Няма да те убеждаваме, че да имаш кредитна карта става все по-популярно и в България. Вместо това ще ти дадем 4 конкретни ползи да плащаш с кредитна карта.

Предимството да си притежател на кредитна карта е в удобството да разполагаш с предварително одобрената сума по всяко време.

Ако притежаваш кредитна карта, използвай я, за да:

Печелиш отстъпки, бонуси и награди при плащане с кредитна карта

Както онлайн, така и във физическите магазини, можеш да се възползваш от различни промоции при плащане с кредитна карта.

Тези промоции, могат да ти донесат отстъпки, подаръци, екскурзия в чужбина – всичко зависи от конкретната кампания на издателя на картата.

С кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси, например, можеш да пазаруваш с отстъпка в магазините на „Зора“, ако притежаваш Кобрандирана MasterCard Зора.

Важно е да знаеш, че за всяка промоция има определени условия и срок, в който да използваш картата си, затова е важно да следиш информацията в сайта на издателя ти.

Пазаруваш от сайтове, в които се плаща само с кредитна карта

Попадал ли си на чужди сайтове, в които, за да пазаруваш или резервираш хотел, трябва да притежаваш кредитна карта? Да, има такива търговци, както и платформи за обучения в Интернет. Вратите за тях са вече отворени и спокойно можеш да плащаш с кредитната си карта.

Все пак, внимавай откъде пазаруваш – избирай проверени търговци с добро име, и научи какво трябва да знаеш за безопасен онлайн шопинг.

Купуваш на изплащане при съкратена процедура

Една от възможностите за плащане с кредитна карта от БНП Париба Лични Финанси е разсрочването на по-големи покупки на равни месечни вноски. Това означава, че можеш да си купиш стока на изплащане от търговските партньори на компанията, със съкратена процедура и предварително одобрение в рамките на кредитния ти лимит.

Плащаш в целия свят без да обменяш валута

Не на последно място - кредитната карта ти позволява да пазаруваш, където и да си по света без преди това да си обменял местна валута.

Кредитната карта може да е много полезна за теб и твоите лични финанси. За да се възползваш максимално от ползите й, трябва да имаш финансова дисциплина и да знаеш как да управляваш бюджета си.

А ето къде можеш да научиш повече за кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси и текущите промоции.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации