Лични финанси

Време е за подготовка на стаята на ученика

Публикувано на 26 юли 2016 от Катя Делипавлова

Време е за подготовка на стаята на ученика

Да, лято е, но новата учебна година наближава и е време да започнеш подготовката за нея. Нямаме предвид учебници и тетрадки, а ремонт на стаята на ученика.

Какво трябва да се промени?

Ако детето тепърва тръгва на училище, ще му трябват бюро, шкаф за учебници и удобен стол. А ако вече е в по-горен клас, помисли дали не трябва да смениш старата мебелировка с нова - все пак бюрото от 1-2 клас със сигурност ще е малко за ученика в 5-6 или по-горен клас.

Бюрото и столът са важни за правилната стойка на детето по време на растежа му. Същото важи и за леглото. Ако искаш да спестиш място, можеш да разгледаш все по-популярното мултифункционално обзавеждане. При него в един модул са вградени легло, бюро, етажерка и гардероб. А и е нестандартно решение, което децата харесват.

Помисли и дали интериорът отговаря на възрастта на детето, и дали не е време да замениш тапетите с герои от анимационни филми с нещо „по-зряло“. Така или иначе наближава времето за първите детски купони и няма да е ОК, ако гостите бъдат посрещнати от Мики Маус, например.

Как да планираш ремонта?

Най-добре е всички промени в детската стая да се обсъждат и планират с нейния обитател, дори и да е на 5-6 години. Включи го в обсъждането на всяка стъпка от проекта, включително и на бюджета. Така ще се научи на планиране и ще навлезе в управлението на личните финанси.

Обиколете заедно мебелните магазини или разгледайте предложенията на онлайн търговците и се вслушай в избора на детето. Разбира се, ако нещо е непрактично, отдели време да му обясниш защо конкретното решение няма да свърши работа. А ако някоя мебел надвишава определения бюджет, разгледай и възможностите за покупка на изплащане при нашите партньори. Така срещу разумен размер на вноската ще направиш ученика щастлив, без да се налага да харчиш всичките си спестявания и да натоварваш семейния бюджет.

И след като ще правиш ремонт на детската, защо не провериш дали и кухнята има нужда от освежаване? С помощта на нашите съвети, това може да стане с минимален бюджет.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации