Лични финанси

Време е за подготовка на стаята на ученика

Публикувано на 26 юли 2016 от Катя Делипавлова

Време е за подготовка на стаята на ученика

Да, лято е, но новата учебна година наближава и е време да започнеш подготовката за нея. Нямаме предвид учебници и тетрадки, а ремонт на стаята на ученика.

Какво трябва да се промени?

Ако детето тепърва тръгва на училище, ще му трябват бюро, шкаф за учебници и удобен стол. А ако вече е в по-горен клас, помисли дали не трябва да смениш старата мебелировка с нова - все пак бюрото от 1-2 клас със сигурност ще е малко за ученика в 5-6 или по-горен клас.

Бюрото и столът са важни за правилната стойка на детето по време на растежа му. Същото важи и за леглото. Ако искаш да спестиш място, можеш да разгледаш все по-популярното мултифункционално обзавеждане. При него в един модул са вградени легло, бюро, етажерка и гардероб. А и е нестандартно решение, което децата харесват.

Помисли и дали интериорът отговаря на възрастта на детето, и дали не е време да замениш тапетите с герои от анимационни филми с нещо „по-зряло“. Така или иначе наближава времето за първите детски купони и няма да е ОК, ако гостите бъдат посрещнати от Мики Маус, например.

Как да планираш ремонта?

Най-добре е всички промени в детската стая да се обсъждат и планират с нейния обитател, дори и да е на 5-6 години. Включи го в обсъждането на всяка стъпка от проекта, включително и на бюджета. Така ще се научи на планиране и ще навлезе в управлението на личните финанси.

Обиколете заедно мебелните магазини или разгледайте предложенията на онлайн търговците и се вслушай в избора на детето. Разбира се, ако нещо е непрактично, отдели време да му обясниш защо конкретното решение няма да свърши работа. А ако някоя мебел надвишава определения бюджет, разгледай и възможностите за покупка на изплащане при нашите партньори. Така срещу разумен размер на вноската ще направиш ученика щастлив, без да се налага да харчиш всичките си спестявания и да натоварваш семейния бюджет.

И след като ще правиш ремонт на детската, защо не провериш дали и кухнята има нужда от освежаване? С помощта на нашите съвети, това може да стане с минимален бюджет.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации