Лични финанси

Успешен старт на новогодишните ти цели

Публикувано на 18 януари 2018 от Веселина Евтимова

Успешен старт на новогодишните ти цели

Искаш ли през новата година да постигнеш лични и професионални успехи? Сигурни сме, че отговорът е "Да"!

За да ти помогнем в това начинание, ти предлагаме няколко лесни и практични съвета. Те не са генерално решение и рецепта за успех, но ще те придвижат крачка напред към поставянето на реалистични цели, които с лекота да постигнеш.

Разчитай на себе си

Най-ценният ти актив са твоите лични способности, умения и знания. Тайната на това да увеличиш личните си финанси се крие и в умението да приложиш придобитите знания. Продължавай да развиваш различни умения, които да използваш ефективно и в кариерата си. Мисли за това като за катерене на стълба: всяко ново умение увеличава способността ти да постигаш страхотни резултати. Това на свой ред може да увеличи стойността на труда ти. Определи кои умения да подобриш или развиеш, за да ти помогнат да се реализираш по-добре в професионален план.

Определи цели

Състави списък с цели, които искаш да постигнеш през следващите 12 месеца.
Погледни всяка една от тях и избери тази, която ще има най-голямо значение за подобряване на живота ти. За повечето хора това е финансова цел, но за други може да е свързана с бизнес, личностно израстване или пък по-здравословен начин на живот.
Каквато и да е твоята най-важна цел, тя може да бъде постигната, благодарение на личните ти умения и упоритост.

Фокусирай се върху едно умение

След като определиш най-важната цел, определи период, в който трябва да я постигнеш.
Задай си въпроса: "Кое е умението, което ще ми помогне най-много, за да постигна тази цел?". Фокусирай се и започни стъпка по стъпка да работиш върху него.

Управлявай времето си

Най-лесният начин е да направиш списък с необходимите действия, които трябва да предприемеш. Определи всяка стъпка за постигането на целта си като си зададеш ежедневни задачи, които трябва да изпълниш.
Един от големите психологически трикове е да разработиш навик за изпълнението им. Избери време от деня, в което ежедневно да работиш върху изпълнението на тези задачи. 

Ако целите ти са да постигнеш финансова стабилност, необходимо е да управляваш правилно парите си. Добра стъпка е още отсега да планираш годишния си бюджет. Освен изграждането на нови финансови навици, анализирай поведението си, за да отстраниш тези, които ти пречат.
И не на последно място – не забравяй да отделяш внимание и на малките радости, които правят ежедневието ти по-щастливо.

Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Здравей, аз съм Веселина Евтимова

Експерт Клиентско изживяване в ПБ Лични финанси

Как управлявам парите си?

Стремя се да бъда отговорен потребител.  Планирам предварително всичките си разходи и обмислям внимателно решенията си за покупки. Поддържам добра кредитна история, за да мога да финансирам бъдещи проекти или разходи, които не съм успяла да планирам добре.

Още мои публикации