Лични финанси

Три идеи за евтина семейна почивка

Публикувано на 6 юли 2017 от Кристиана Банкова

Три идеи за евтина семейна почивка

Ваканцията със семейството е специален момент, особено през лятото. Няма значение дали ще е пътуване до дома на баба, почивка край морето или в планината.

Понякога почивката с децата е свързана с много разходи и време за планиране. Предлагаме ти няколко идеи, които ще ти спестят средства, а и нерви по организирането на  семейната ти ваканция.

Планирай занимания наблизо

Времето отделено за семейството е най-важно без значение къде се намирате – важното е да споделяте приятни емоции. Можеш да не правиш големи разходи около пътуването като планираш дейности, които са близки до дома ти. Проучи кои са най-близките туристически обекти до града, в който живееш. Това може да е някой от националните паркове, пещера или исторически обект. Какво по-хубаво от това да съчетаеш кратката екскурзия с това да разкажеш и покажеш на децата си красотите на родината им.

Планирай активни занимания

Ако нямаш възможност да си вземеш дълга отпуска, можеш да планираш специални дейности през седмицата за децата ти, които са във ваканция. Има много предложения на частни занимални, които предлагат еднодневни екскурзии в близост до града, в който живееш. Освен това програмата им включва и активности като езда или уроци по тенис. Докато децата ти се забавляват сами през седмицата, през уикенда можеш да заведеш цялото семейство в близък аквапарк или басейн. Този план ти позволява да се забавляваш и създаваш спомени с най-близките си, докато спестяваш от разходи като самолетни билети, гориво и разходи за хотели.

Планирай почивка до не толкова популярни места

Знаеш, че по време на летния период има много курорти, които са основно предпочитани от туристите. Там офертите със сигурност ще са по-високи. Ето защо ти предлагаме да се насочиш към не толкова популярните места за почивка през лятото. Това могат да бъдат малките планински селца или градове около големите планински или морски курорти. Те са подходящи за семейна ваканция, защото са спокойни. Организирай всичко с помощта на интернет, като запазиш места за спане от самия собственик на къщата за гости, например. Можеш да предложиш и на близки семейни приятели да се присъединят. Така ще може да си разделите част от разходите, а и забавлението е гарантирано.

И все пак, ако мечтата ти е да заведеш семейството си на някое нестандартно място, ти предлагаме да разгледаш нашите предложения за екзотични дестинации, които можеш да си позволиш.  Можеш, също така, да финансираш пътуването си удобно с потребителски кредит и да не натоварваш излишно семейния си бюджет.

Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, аз съм Кристиана Банкова

Здравей, казвам се Кристиана Банкова.

Изпълнявам длъжността експерт управление на съдържание и рекламни проекти в БНП Париба Лични Финанси.

Как управлявам парите си?

Ефективното управление на личните финанси е значителна част от ежедневието на всеки човек. За мен най-важно е винаги да имам резерв от спестени средства, за да мога да посрещам извънредните ситуации без затруднение.

Още мои публикации