Лични финанси

Три идеи как да „разшириш“ жилището си

Публикувано на 31 октомври 2016 от Катя Делипавлова

Три идеи как да „разшириш“ жилището си

Една от основните цели на ремонта на дома е да осигури повече място. Затова днес ще ти дадем три практични идеи как да използваш максимално пространството в жилището си.

Използвай пространството под тавана

Ако погледнеш нагоре, ще видиш, че под таваните има много пространство, което не се използва. Говорим за 40-50 сантиметра, на които можеш да сложиш шкафове или етажерки за книги. Така ще имаш допълнителна площ, в която да прибереш важните за теб вещи и ще се сдобиеш с атрактивна библиотека. Под конструкцията можеш да монтираш и скрито осветление и така да придадеш допълнителен уют на дома.

Холна и трапезарна маса в едно

Модерната концепция холът и трапезарията да са на едно място, предполага да имаш две маси – класическа холна масичка и маса за хранене. А защо не ги съчетаеш? В мебелните магазини има много интересни мултифункционални предложения, с които ще спестиш място. Допълнително улеснение е, ако купиш сгъваеми, а не масивни столове за хранене, които ще можеш да прибереш в гардероба, когато не ти трябват.

Падащо легло

Падащите легла стават все по-популярни, особено в малките жилища. Когато са прибрани, не заемат място и благодарение на модерните покрития са интересна част от интериора. Върху тях може да се залепи и фототапет, и да станат още по-атрактивна. В зависимост от използвания механизъм и размер, едно такова легло би струвало около 1 000 лева без матрака. Те са много подходящи и за детска стая, тъй като през деня има площ за игра, а вечер – пълноценно легло.

И така, това са три идеи как да се сдобиеш с повече място в дома си. Съветваме те, ако си решил да правиш преустройство, да се обърнеш към специалисти в домашните ремонти. А ако имаш нужда от финансиране, разгледай и условията на нашия специализиран кредит за ремонт на дома.

Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Здравей, аз съм Катя Делипавлова

Занимавам се с управление на онлайн съдържание и общности в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?
Вярвам, че човек трябва да спазва няколко важни правила, за да се радва на стабилно финансово здраве. Най-важното за мен е да харча разумно и да не се поддавам на емоционални покупки.

Още мои публикации