Лични финанси

Горещи съвети за твоята зимна ваканция

Публикувано на 6 януари 2016 от Янита Минкова

Горещи съвети за твоята зимна ваканция

Студените месеци са идеално време за наистина активна почивка. Ето защо сме ти подготвили няколко вида ваканции и различни възможности как да прекараш времето си.

Семейна ваканция

Прегърни природата и организирай за семейството си идеалната зимна почивка. Препоръчваме ти да си наемеш вила или апартамент за времето на престоя. Можеш да спестиш пари, като приготвяш храната си, вместо да използваш ресторантите в курорта. Апартаментите са оборудвани с кухня, уреди за готвене и всичко необходимо, за да се почувстваш като у дома си.

Освен карането на ски или сноуборд, повечето курорти предлагат и други дейности, с които да разнообразиш престоя си – спа процедури, басейн, фитнес и зони за свободното време. Ще откриеш забавление за всеки член от семейството.

Романтично бягство

През първите няколко месеца на годината можеш да откриеш много изгодни цени за самолетни билети и ол инклузив пакети. Планирай романтична екскурзия с любимия човек до някоя екзотична и приятна дестинация, като например Канарските острови, Малта или Тайланд. Топлите дестинации са страхотен избор през зимата, защото са извън сезона и цените са много ниски.

Когато избираш хотел, те съветваме да обърнеш внимание на броя на категорията, или броя на звездите. Така по-добре можеш да се ориентираш за качеството на услугата. Провери в туристическите сайтове и за коментари от потребители, което също е много полезно в избора. Така пътуването с любимия човек ще бъде сближаващо бягство от натоварено ежедневие, съчетано с посещение на интересни и приятни места.

С компанията

Няма по-забавна зимна ваканция от тази, споделена с най-добрите ти приятели. Ако ти и компанията ти сте запалени по зимните спортове, ти предлагаме да хвърлиш поглед на нашия топ 3 зимни дестинации. Но ако компанията ви е по-скоро градски тип и обичате да откривате нови места, сега е идеалният момент да отлетиш до прекрасните европейски столици, защото цените на билетите са на страхотно добри цени. Ако не ти се пътува със самолет, може да планираш и екскурзия с автомобил из Европа. Не забравяй обаче да подготвиш автомобила си за зимните условия.

Не отлагай доброто прекарване и почивката. С отговорно планиране на месечния си бюджет, можеш да финансираш мечтаното пътуване. Разчитай на доверен партньор за потребителски кредит, с който да разсрочиш плащанията напред във времето.

Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Здравей, аз съм Янита Минкова

Заемам позицията специалист маркетинг и комуникации в БНП Париба Лични Финанси, България.

Как управлявам парите си?

Когато става въпрос за управление е нужно постоянство и баланс. Още повече, когато става въпрос за пари. Съчетавайки двете, знам, че каквото и да стане няма да има изненади. 

Още мои публикации